Mainos

Katso kuvat tulevan kesän Asuntomessuilta jo nyt: Ihastuttavia kierrätyskohteita ja upeita designtaloja

1:16

Ensi kesän asuntomessuilla Porissa on nähtävillä monipuolinen otos suomalaisesta nykyrakentamisesta: sisustuksessa on käytetty sekä pelkistettyä design-tyyliä että värikkäitä kierrätysmateriaaleja. Talotyypeissä puolestaan löytyy sekä modernia puista omakotitaloa että nykykuosiin kunnostettua tiilibunkkeria. 

Asuntomessualueen taloissa näkyy nykyrakentamisen moniulotteisuus – sekä materiaaleja, muotoja että värejä on yhdistelty rohkeasti. Moni talo huokuu uutuudenkarheutta, mutta näytillä on myös ihastuttavia kierrätyskohteita. Heti portista sisään astuessa huomio kiinnittyy muun muassa Shellin vuonna 1937 valmistuneeseen tiilirakennukseen, jonka Juha Heino on kunnostanut asuintaloksi itselleen. 

Vuoden 2018 Asuntomessut Porissa

– Alun perin aioin tehdä tähän kaksi vuokra-asuntoa päällekkäin, mutta muutaman kuukauden kunnostettuani huomasin, että tämähän on todella hyvin rakennettu talo ja aloin miettiä, että tästähän saisi todella hienon oman kodin, Heino kertoo.

Ennen muuttoa asunto on kuitenkin yleisölle avoinna asuntomessujen ajan. 

– Katolle tulee myös kattoterassi. Rakennus on suojeltu mutta saimme Museovirastolta luvan, että saamme tehdä katolle oman pihan. Siitä tulee viherkeidas, mutta varmastikaan ei täksi kesäksi sitä vielä saada valmiiksi.

Kierrätysteema on vahvasti näkyvillä myös toisessa alueen kohteessa, Villa Karhussa, jossa koko sisustus on kerätty kierrätystavaroista. Sisustuksen on suunnitellut sisustussuunnittelija Frida Steiner.

– Olen kerännyt tavarat SPR:n Kontti-kierrätystavarataloista. Itse tykkään boheemista tyylistä, ettei ole liian sliipattua, Steiner kertoo visiostaan.

Messujen lopuksi kaikki talossa olevat tavarat myydään eteenpäin kiinnostuneille.

Asuntomessujen kodeissa sisustussuunnittelijat ovat päässeet toteuttamaan itseään monipuolisesti. Yksi suunnittelijoista on asustesuunnittelija Jenni Ahtiainen, jota Porin Energia pyysi Valovoima-kotinsa suunnittelijaksi.

– Sisustustyyli on yksinkertainen, mikä on ihanaa. Asukkaat ovat luottaneet tyylini täysin ja kompromisseja ei ole pahemmin tarvinnut tehdä. Olen itse mustanpuhuva, ja asukkaat puolestaan  toivoivat vaaleata. Sisustuksessa onkin paljon vaaleita sävyjä, mutta kaikki valon lähteet tehtiin mustaksi, Ahtiainen kertoo.

Tavoitteena hyvä asuminen kaikenikäisille

Tämän vuoden asuntomessualueella on panostettu siihen, että alue tarjoaisi hyvän elämän puitteet kaikenikäisille. Alue on vain muutaman kilometrin päässä Porin keskustasta, joten palvelut ovat lähellä. Itse alueelle nousee asuntomessujen historiassa ensimmäistä kertaa myös omat palvelunsa sekä lapsille että vanhuksille, sekä tiedepäiväkoti että seniorien palvelukoti.

Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala sanoo asumisen muodostuvan paljon muustakin kuin seinistä ja sisustuksesta.

– Asuntomessujen pääfokus on tänä vuonna ollut hankkeissa ja alueissa, joissa ihmisillä on hyvä olla. Keskeinen asia asumisessa on luonnon ja palveluiden läheisyys ja helppo liikkuminen.

Tänä vuonna asuntomessuilla esitellään erikseen myös liikkumista osana asumista. Liikkumisen ratkaisuja esittelevässä kohteessa yleisöllä on myös mahdollisuus koejaa muun muassa sähköautoa.

Tutustu kesän 2018 Asuntomessujen tarjontaan myös alla olevista kuvista:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja