Mainos

Katsastusmiehiä eläköitymässä runsaasti – 60 uutta koulutetaan tilalle

Työtehoseura TTS ja A-Katsastus lyövät liiketoiminnalliset intressinsä yhteen ja kouluttavat kahden vuoden aikana noin 60 uutta katsastusmiestä.

– Eläköitymisen vuoksi tarvitsemme useita uusia katsastajia lähivuosina. Katsastukseen liittyvä lainsäädäntö muuttui muutama vuosi sitten. Myös henkilöauto-, raskaskalusto- ja autokorimekaanikot voivat ryhtyä katsastajiksi. Päätimme kokeilla koulutusvaihtoehtoa, kun sellaiseen tuli mahdollisuus. Valtakunnallisena ja luotettavana toimijana TTS valikoitui kumppaniksemme, A-Katsastus Oy:n Pohjanmaan aluejohtaja Andreas Åsvik kertoo.

Koulutusyhteistyössä kokeillaan mallia, jossa henkilöautomekaanikon ammattitutkinnon suorittaneille tarjotaan mahdollisuus kouluttautua katsastajaksi ja saada samalla työpaikka.

– Katsastaja on asiantuntija asiassa, joka koskee meitä kaikkia. Työ on ihmiskeskeistä ja mekaanikon työhön verrattuna puhtaampaa ja fyysisesti vähemmän rasittavaa, Åsvik toteaa.

A-Katsastuksella on laaja valtakunnallinen palveluverkosto, joka käsittää lähes 170 katsastusasemaa.

– Olemme erittäin mielissämme yhteistyöstä A-Katsastuksen kanssa. Tällä tavoin pystymme nopeasti vastaamaan asiakkaamme tarpeeseen. Uskon, että löydämme osaavia ja alasta kiinnostuneita autoalan ammattilaisia, Työtehoseuran Seinäjoen toimipisteen asiakkuuspäällikkö Mika Palosaari sanoo.

Koulutuskampanjassa haetaan uusia katsastusalan ammattilaisia koko Suomesta. Uusille tekijöille on tarvetta usealla eri paikkakunnalla, kuten Tampereella, Hyvinkäällä, Riihimäellä, Lahdessa, Kuusamossa, Kalajoella, Vaasassa ja Kokkolassa. Tarvetta on noin 60 uudelle katsastajalle kahden vuoden sisällä.

– Henkilöautomekaanikon tutkinnon voi suorittaa missä päin Suomea tahansa tutkinnon suorittamiseen soveltuvassa autokorjaamossa, Palosaari toteaa.

Kriteerit koulutettaville

Koulutukseen voivat hakeutua ajoneuvoasentajan perustutkinnon sekä vähintään kolmen vuoden työkokemuksen omaavat henkilöt.

TTS haastattelee hakijat ja suunnittelee jokaiselle hakijalle oman polun ammattitutkinnon suorittamiseksi. Henkilökohtaistamisella varmistetaan henkilön soveltuvuus tutkinnon suorittamiseen. TTS vastaanottaa valituilta henkilöiltä henkilöautomekaanikon ammattitutkinnon.

Tutkinnon suorittaneet siirtyvät tämän jälkeen A-Katsastuksen järjestämään katsastajakoulutukseen, joka sisältää kaksi teoriaviikkoa sekä kahden viikon käytännön harjoittelujakson.

Kun opiskelija on katsastanut 60 ajoneuvoa, hän voi suorittaa loppukokeen. Henkilöauton ammattitutkinnon voi suorittaa nopeimmillaan muutamassa viikossa. Katsastajakoulutus kestää neljä viikkoa.

Katsastajaksi mielivän tulee ottaa yhteyttä TTS:n ja mielellään suoraan Palosaareen, sillä TTS tarkistaa koulutukseen pyrkivän soveltuvuuden alalle.

A-Katsastus valitsee suositelluista henkilöistä sellaiset, joille he järjestävät katsastajakoulutuksen ja tarjoavat työpaikan tutkinnon suorittamisen jälkeen.

Lähde: Työtehoseura TTS

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.