Katri Helena avautuu elämäkerrassaan karulla tavalla avioliitostaan Panu Rajalaan – ex-puoliso kommentoi nyt teosta blogissaan

Tragedioita ja repivää rakkautta: Katri Helenan elämän kolhut 7:15
Tragedioita ja repivää rakkautta: Katri Helenan elämän kolhut

Panu Rajala kommentoi blogitekstissään entisen vaimonsa Katri Helenan elämäkertaa.

Muusikko Katri Helenan, 77, elämäkerta Katri Helena – Laulaja näki päivänvalon torstaina 13. huhtikuuta. Teoksen on kynäillyt Elina Hirvonen. Kirjassaan Katri Helena raottaa verhoa muun muassa yksityiselämäänsä julkisen kuoren takaa ja kertoo muun muassa avioliitoistaan. Laulaja on ollut elämänsä aikana naimisissa kolmesti. 

Kirjassa Katri Helena muistelee avioliittoa Panu Rajalan kanssa, jonka kanssa hän oli naimisissa vuosina 1997-2004. Teoksessaan Katri Helena kertoo suoraan häpeävänsä sitä, millä tavoin lähti suhteeseen Rajalan kanssa neljä vuotta sen jälkeen, kun hänen edellinen puolisonsa Timo oli menehtynyt yllättäen. 

– Että en nähnyt, että tietyt asiat olivat näkyvillä. Toteutimme molemmat sokeana unelmaa. Minähän hain sitä, niin kuin Panukin varmasti, mitä meillä oli ollut edellisissä liitoissa. Mutta eihän elämä niin mene, Katri Helena kertoo STT:lle.

Kirjan mukaan Rajala väheksyi Katri Helenan työtä jatkuvasti ja vähintään vilkuili muita naisia. Uusi suhde seuraavaan vaimoon alkoi, kun Rajala ja Katri Helena olivat vielä naimisissa.

Rajala kirjoitti suhteesta omasta näkökulmastaan blogissaan ja vuonna 2013 ilmestyneessä Lavatähti ja kirjamies -kirjassa. Katri Helena kertoo elämäkerrassa polttaneensa teoksen lukematta, eikä tuolloin kertonut suhteen ongelmista.

– En halunnut lähteä siihen kilpaan silloin, vaikka kyllähän se sieppasi. Nyt en olisi voinut jättää sitä pois, koska tämä on minun elämäkertani, Katri Helena sanoo.

Lauantaina 15. huhtikuuta Rajala julkaisi Panu Rajala -bloginsa Perhepapin muisto -nimisen kirjoituksen, jossa kommentoi myös lyhyesti Katri Helenan kirjaa. 

– Viikolla on näkynyt joitain selostuksia toisen puolisoni Katrin julkaistusta elämäkerrasta. En halua niitä lehtijuttujen perusteella kommentoida ennen kuin olen tutustunut itse kirjaan. Kun hän tuskin lähettää sitä minulle, ostan sen omalla rahallani Otavan kirjakaupasta, Rajala kirjoittaa. 

– Kun itse lähetin hänelle pienen kirjani kymmenen vuotta sitten, hän kertoo polttaneensa sen avaamattomana betonirenkaassa. Toinen lähettämäni kirja Mika Waltarista palautui paketissa ehjänä ja avaamattomana. Tämän verran meillä on eroa suhteissamme toistemme hengentuotteisiin.

Vuonna 2015 uutisoitiin, että Rajala olisi ollut lipun ostaneena aikeissa mennä Katri Helenan konserttiin, jonka tämän nykyinen puoliso Tommi Liimatainen kuitenkin esti, eikä päästänyt Rajalaa sekä tämän sittemmin edesmennyttä Marja-vaimoa konserttiin Helsingin Agricolan kirkkoon. 

– Syy oli kuulemma henkilökohtainen. Katri Helenasta en ole kuullut asian tiimoilta halaistua sanaa, Rajala kommentoi tapausta tuolloin.

Uutista korjattu 15.4. kello 20.30: Jutussa väitettiin, että artikkelin ensimmäinen Helenan sitaatti olisi peräisin hänen kirjastaan. Todellisuudessa sitaatti on Helenan STT:lle antamasta haastattelusta.

Lue myös:

    Uusimmat