Mainos

Katjan suunnitelma: Pietarinkatu

Huoneiston pohja on avara ja monikäyttöinen. Olettaisin, että huoneisto koostuu kahdesta pienemmästä asunnosta, eli makuuhuone on ollut niin sanottu palvelijanhuone omalla sisäänkäynnillään. Alun perin tämän kiinteistön huoneistoissa ei ole ollut pesutiloja. Kylpyhuone on rakennettu keskelle isompaa huonetta.

Aivan ensimmäiseksi kiinnitin huomiota korkeisiin huonetiloihin. Huoneistossa on suuret ikkunat rakennuksen molemmille puolille. Suuremman huoneen erkkerissä on myös viehättävät, pienet ikkunat sivuilla, joista voi seurata Pietarinkadun liikennettä. Isomman huoneen kruunaa toimiva takka.

Heti eteisessä huomio kiinnittyy seinään kiinnitettyihin ruuveihin, joihin on ripustettu vaatteita henkareissa. Katosta on pudonnut suuria paloja maalia, oletettavasti kylpyhuoneesta nousseen höyryn aiheuttamana. Jokaisen huoneen katossa, valaisimen juuressa on kaunis mansettikoriste. Myös makuuhuoneen ja olohuoneen seinissä on useita vanhoja kiinnitysjälkiä. Reikiä, ruuveja, proppuja jne. Osassa seiniä on tapetti, joka on huonossa kunnossa.

Suurimmat ongelmat löytyvät kylpyhuoneesta ja keittiöstä. Keittiön kaapistot ovat huonossa kunnossa ja tiskialtaan reuna on ruostunut puhki. Kylpyhuoneessa on silminnähtävä kosteusvaurio; mustaa hometta suihkutilan seinissä.

Keittiö ja kylpytilat ovat tunnetusti asunnon kalleimpia neliöitä ja siksi vaikuttavat asunnon hintaan mielestäni ratkaisevasti. Päätän laittaa ne kuntoon suunnitelmassani.

Suunnitelmassani vanhat, huonokuntoiset tapetit poistetaan. Kaikki seinäpinnat on paklattava, hiottava ja maalattava siistin yleisilmeen saamiseksi. Myös eteisen katto maalataan.

Huoneiston valoisuuden, korkeuden ja tyylin innoittamana ajattelin stailata asunnon valkoisen eri sävyillä; eteiseen, olohuoneeseen, keittiöön ja kylpyhuoneeseen lämpimiä valkoisen sävyjä (Tikkurila Symphony F503), makuuhuoneeseen vihreään taittuvaa, rauhoittavaa valkoista (Tikkurila Symphony L503). Tyyliksi sekoitus kiinteistön tyylin mukaista runsasta romantiikkaa ja tämän päivän muodin mukaista minimalismia. (Sisäpihan puolella on upeat takorautakaiteiset, kerroskohtaiset tuuletusparvekkeet!)

Ajatukseni asunnon esittelytilaisuudesta on, että potentiaalisen ostajan on ensisilmäyksellä saatava ajatuksissaan sijoittaa omat tavaransa tilaan. Eli tilaa ei kannata täyttää. Myös vahvoja tunteita herättävät elementit kannattaa poistaa. Myytävän asunnon stailauksella ei myöskään ole tarkoitus sisustaa myyjää varten.

Huoneiden korkeutta korostetaan valkoisilla, rustiikkisilla kynttiläkruunu-valaisimilla, joihin kävin tutustumassa Cobello Oy:ssä, ja löysinkin juuri etsimäni! Vastapainoksi valitaan hyvin niukkalinjainen sohva, jonka viereen jalkalamppu ja lasipöytäinen ruokailuryhmä huoneen vastakkaiselle sivulle. Sohvan eteen valkoinen/beige talja. Takkaa korostetaan maalaamalla se harmaammalla valkoisella (Tikkurila Symphony K503) kuin huoneen muut seinäpinnat. Väri valittiin takan marmorikiveyksen kanssa yhteensopivaksi. Takan viereen asetetaan asuntoesittelyn ajaksi takkapuita valkoisessa korissa. Koska asunnossa ei ole kiinteitä säilytystiloja, valitsin makuuhuoneeseen suuren vaatekaapin Cobellosta esittelyn ajaksi lainattavaksi.

Suunnittelin kylpyhuoneeseen ammeen tilalle Macron tilaa säästävän suihkunurkan sisäänpäin taittuvilla ovilla. Ammeen poistaminen tilasta antaa tilan täysimittaiselle pesukoneelle pyyhekuivaimen alla. Kalusteiksi valitsin 650 mm leveän kalusteryhmän, jossa on allas, allaskaappi, peili ja valaisin, sekä wc-istuimen, joka suunnitelmassa sijoitetaan diagonaaliin. Lattiaan valitsin Marazzin Easy Beige 10 x 10 laatan ja suihkun takaisiin seiniin pystysuoraan ladottavaksi, Marazzin näyttävän Stardust Beige 18 x 36 laatan. Kaksi muuta seinää maalataan Tikkurilan märkätiloihin soveltuvalla Luja-maalilla (Symphony G503). Alaslaskettu katto puretaan remontin alussa, jotta kylpyhuoneessakin saadaan käyttöön tilan koko korkeus.

Kohtuuhintainen keittiömalli löytyi Ikean valikoimasta. Yläkaapistojen ovet ovat valkoiset. Alakaapistojen ovet ovat samaa mallia koivun värisenä. Olemassa olevat liesi ja jääkaappi-pakastin -yhdistelmä säilytetään, koska ne ovat hyväkuntoiset. Liesikupu ja 1200 mm leveä allastaso ovat ruostumatonta terästä. Välitilaan valitsin Marazzin luonnonvaalean Minimal Bianco 25 x 38 laatan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.