Mainos

Katastrofi lähellä! Suomen paras työpaikka oli jäädä postilakon vuoksi ilman kutsua Linnan juhliin – kutsu meni väärään osoitteeseen, tavoitti yllättyneet perheyrittäjät viime tipassa

5:53
Itsenäisyyspäivän teemat julkaistiin jo viime kuussa. Itsenäisyyspäivän juhliin kutsutaan yhteiskunnan eri aloilla ansioituneita suomalaisia.

Helsinkiläisen Henri Hahon kutsu itsenäisyyspäivän juhliin Presidentinlinnaan olisi pahimmassa tapauksessa jäädä kokonaan saamatta.

Siivouspalveluyritys Koti Puhtaaksi Oy:n perustanut pariskunta Henri Haho ja Saana Tyni saivat täydeksi yllätyksekseen kutsun Linnan juhliin, mutta presidentillisen kirjeen saapuminen vastaanottajilleen ei ollut itsestäänselvyys.

Puhelimessa tapahtuneesta yllättynyt Haho kertoo, että kirje oli mennyt väärään osoitteeseen. Kirje oli tarkoitettu Espooseen, mutta oli kulkeutunut Tampereelle.

Kutsun päällä oli Hahon mukaan postit-lappu, jossa luki ”Ponu väärin”, mikä viittaa hänen arvelunsa mukaan väärään postinumeroon.

Ehti perille juuri ennen postilakkoa

Tapahtuneeseen liittyviä riskejä lisäsi entisestään se, että Postin työntekijöiden lakko uhkaa kirjepostin kulkua. Pahimmassa tapauksessa osa kirjeistä pääsee perille vasta ensi vuoden puolella.

– Olisi ollut katastrofi, Haho kuvailee sitä, miltä olisi tuntunut saada kutsu vasta itsenäisyyspäivän jälkeen.

Myöhässäkin tullut kutsu aiheuttaa pahimmillaan isoa vaivaa ja harmia: Aikataulut esimerkiksi puvun hankintaan olisivat todella tiukat, silla sopivan asun saaminen Linnan juhliin ei lyhyellä varoitusajalla ole helppoa.

”Itku olisi kyllä tullut”

Haho kertoo, että kutsu oli aivan täysi yllätys, vaikka syy on arvattavissa: Koti Puhtaaksi Oy valittiin kuluvana vuonna Suomen parhaaksi työpaikaksi. Yritys tekee kotisiivousta. Hahon puoliso Saana Tyni on yrityksen toimitusjohtaja, Haho taas markkinointipäällikkö.

Haho kertoo heidän olevan erittäin onnellisia kutsusta juhliin – ja tietysti siitä, että kirje ylipäänsä tuli perille.

– Tuskin tilaisuus toistuu, tämä on ”kerran elämässä” -juttu, hän epäilee.

– Itku olisi kyllä tullut, jos kutsu olisi tullut vasta juhlien jälkeen. Monenkohan kutsut viivästyy pahasti, hän pohtii.

Presidenttipari päättää vuosittain siitä, ketkä he kutsuvat itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin Presidentinlinnaan. Yhteiskunnan silmäätekevien lisäksi juhliin kutsutaan muun muassa sotaveteraaneja ja ansioituneista suomalaisia yhteiskunnan eri aloilta. Juhliin kutsutaan myös presidenttiparin vuoden aikana tapaamia henkilöitä. Vieraita on yhteensä noin 1700.

0:43
Koti Puhtaaksi Oy valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja