Mainos

Kasvienhoidon ABC

Elääkseen ja kukoistaakseen kasvit tarvitsevat vettä, aurinkoa, lämpöä ja ravinteita.

Kastelu

Kuten ihmisetkin, kasvit tarvitsevat vettä sopivassa suhteessa. Toisille kasveille tekee hyvää välillä kuivahtaa ja toiset taas puolestaan vaativat tasaisen kosteuden voidakseen hyvin. Useimmat kasvit kestävät pienen kuivahtamisen, mutta kärsivät helposti liikakastelusta.

Yleensä suuri ja ohut lehtiset, kukkivat ja auringossa viihtyvät kasvit tarvitsevat enemmän vettä kuin nahkealehtiset ja varjossa viihtyvät kasvit. Kasveille annetaan vettä useammin, kun lämpötila on korkea ja ilmankosteus alhainen ja vähemmän lämpötilan ollessa alhainen. Kasveja kasteellaan joko suoraan multaan tai aluslautaselle. Altakasteluruukku varmistaa tasaisen vedensaannin.

Talvella kasveille tulisi suoda lepoaika. Kastelua ja lannoitusta vähennetään, koska monet kasvit kuluttavat vähemmän vettä talvisin.

Valo

Kasvit tarvitsevat auringon energiaa yhteyttämiseen. Ennen kuin hankit uuden viherkasvit, ota selvää sen valontarpeesta. Riittävän valon saaminen on erittäin tärkeää kaikille huonekasveille, mutta toiset suorastaan rakastavat auringonpaahdetta ja toiset kukoistavat parhaiten varjon puolella. Liian vähäisestä valosta kielivät kasvien putoavat lehdet ja liian hento varsi. Liian voimakkaassa auringonpaahteessa lehdet saattavat käpristyä tai tulla laikukkaiksi. Loppusyksystä ja talvella useimmat kasvit kärsivät valon puutteesta. Tällöin kasvien hyvinvointia kannattaa parantaa lisävalolla.

Ravinteet

Veden ja valon lisäksi kasvit tarvitsevat ravinteita kukoistaakseen ja säilyäkseen elinvoimaisina. Juuren imevät mullasta tärkeät pää- ja hivenravinneaineet, jotka nousevat kasvin vartta pitkin lehtiin ja kukkiin. Tuoreenkin mullan ravinteet ehtyvät aikanaan, jolloin apuun tarvitaan lisäravinteita. Substral kasviravinteet antavat potkua kasviesi kasvuun ja hyvinvointiin!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.