Käsittämätön suoritus! Tamperelainen Aksu ui Pyhäjärvellä yhtäjaksoisesti yli 20 kilometrin matkan kaverinsa mökille: "Pyysi käymään ja sovittiin, että mennään omilla kyydeillä"

0:50
Kariman hurja suoritus tallentui videolle. Katso videolta, miten tamperelaismies puskee eteenpäin kovassa vastatuulessa!

Aksu Karima toteutti hullun idean viikonloppuna Pirkanmaalla sijaitsevalla Pyhäjärvellä.

Uutisoimme kesäkuussa tamperelaisesta Aksu Karimasta, joka päätti kesäisenä lauantaiyönä tarpoa täyden maratonin Tampereen Pispalan portaissa.

– Pari viikkoa sitten kaverin kanssa puhuttiin, että kun on tässä vapaa viikonloppu, niin voisi sen maratonin käydä heittämässä, Karima kertoi kesäkuussa MTV Uutisille.

Karima ei jäänyt järisyttävän suorituksen jälkeen lepäämään laakereille, vaan tänä viikonloppuna mies päätti toteuttaa uuden, varsin hullulta kuullostaneen urheilusuorituksen.

Karima päätti nimittäin lauantaina uida yli 20 kilometrin matkan Tampereen lähistöllä sijaitsevassa Pyhäjärvessä. Karima kertoo MTV Uutisille, että matkan perimmäinen tarkoitus oli uida kaverin mökille.

– Kaveri pyysi käymään ja sovittiin, että mennään omilla kyydeillä, Karima vitsailee.

"Mietin siinä jossain vaiheessa, että onko tässä mitään järkeä"

Karima kertoo, että ilman kavereita suoritus ei olisi ikinä onnistunut. Vesijetillä ja veneillä kulkeneiden kaverien avulla Karima sai matkan aikana tarpeeksi eväitä ja he ohjasivat uimaria oikeaan suuntaan.

Karima kertoo, ettei hän 9 tuntia ja 20 minuuttia kestäneen matkan aikana lepuuttanut itseään kertaakaan esimerkiksi ottamalla tukea vesijetistä, vaan mies pysyi koko ajan vedessä.

– Mietin siinä jossain vaiheessa, että ottaisin välillä vesijetistä kiinni tankatessa, mutta se näytti lipuvan pysähtyessä aina 15-20 metriä kauemmaksi. Matkaa olisi tullut koko ajan lisää.

Uimari kertoo, että matkan aikana hän söi yhteensä 26 urheilugeeliä, useita suklaapatukoita sekä joi yhteensä 4,5 litraa vettä. Oman haasteensa matkalla toivat vaihtelevat olosuhteet, kuten kova rankkasade sekä vastatuuli.

– Aallot löi pään yli aina, kun otin happea. Mietin siinä jossain vaiheessa, että onko tässä mitään järkeä.

Kaksi kovaa urheilusuoritusta kuukauden sisään

Kun Karima saapui viimein kaverin mökin laiturille, oli hän fyysisesti täysin loppu.

– En olisi itse päässyt edes laiturin portaita ylös. Iskä ja kaveri nosti minut lopulta sieltä järvestä ylös.

Karima on nyt suorittanut kuukauden sisään kaksi äärimmäisen rankkaa urheilusuoritusta. Mies ei vielä uskalla luvata, tuleeko kesän aikana tehtyä vielä kolmas äärimmäisen rankka suoritus.

– Tällä hetkellä ei hirveästi edes naurata, kun on olkapäät niin kipeänä. Mutta ehkä parin viikon päästä taas naurattaa. Täytyy olla nyt hetki ihan hiljaa, ettei joudu taas lähtemään johonkin.

Katso videomateriaalia Kariman suorituksesta yläpuolelta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja