Käsidesin suosio räjähti käsiin! Apteekki huolissaan koronaviruksen aiheuttamasta ilmiöstä: "Ei se tee autuaaksi" 

3:40
Minkälaisia ajatuksia apteekissa herättää käsidesin hinnan valtava nousu?

Käsidesin menekki on ollut kovaa koronavirustilanteen myötä. Kysyntä on kuitenkin nostanut hintoja ja luonut jopa harmaita markkinoita. 

MTV Uutiset kertoi aikaisemmin, miten puolen litran käsidesipullo maksoi 38,50 euroa ja hinnan odotettiin jopa kasvavan.  

Porvoon Uudessa Apteekissa käsidesin kova kysyntä on näkynyt proviisori Lauri Itkosen mukaan jopa ulkomaita asti. He valmistavatkin apteekin laboratoriossa itse käsidesiä myyntiin. 

Hinta on Itkosen mukaan kuitenkin pysynyt samana koko ajan. 

– Meillä ei ole tarkoitus lähteä käsidesillä rahastamaan. Joka kerta, kun tuotetta on myyty, olemme varmistaneet, että käsienpesu saippualla ja riittävän lämpimällä vedellä on se ensimmäinen asia. Käsipyyhkeen vaihtaminen tulee myös huomioida, Itkonen kertoo. 

Hätätilanteessa rahastaminen ei ole oikein 

Ruokakauppojen lisäksi käsidesiä on ajautunut myyntiin myös Facebook-kirpputoreille ja hinta on saattanut olla useita kymppejä. Itkonen pitääkin tätä huolestuttavana. 

– Ei ole hyvä ilmiö tässä hätätilanteessa, mikä yhteiskunnassamme on. Joku ihminen näkee siinä tilaisuuden rikastua keinolla millä hyvänsä. Täytyisi muistaa, ettei se tee autuaaksi, proviisori toteaa. 

Apteekista muistutetaan, että epidemia-aikana lääkkeitä ei kuitenkaan tarvitse hamstrata. Kipeänäkään ei tulisi Itkosen mukaan apteekkiin lähteä, vaan lähettää mieluummin joku tuttava tai läheinen hakemaan lääkkeet. 

– Ajatellaan niitä apteekin muita riskiryhmässä olevia asiakkaita ja apteekin henkilökuntaa, jotta pystytään pitämään paikka auki ja palvelemaan tilanteen jatkuessa.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.