Karu pudotus helteestä: Ensi yö hyvin kylmä – varaudu hallaan ja yöpakkaseen

Ensi yö on kylmä koko maassa. Etelässä asti voi olla hallaa.

Lämpötilat ovat pudonneet eilisen jopa hellelukemista rajusti täksi päiväksi pohjoisvirtauksen takia.

– Kylmä ilmamassa pyyhkäisi viime yönä etelänkin yli ja työnsi lämpimän ilman Suomen kaakkoispuolelle. Maan keski-, itä- ja pohjoisosassa tulee päivän aikana kuurosateita. Idän suunnalla sateet voivat olla rankkojakin ja niihin liittyy puuskatuulia, mahdollisesti myös rakeita, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Lämpötilat ovat tänään maan etelä- ja lounaisosassa 15-16 asteessa, idässä ja pohjoisessa ollaan kymmenen asteen molemmin puolin.

Ensi yöksi sadekuurot kuivuvat ja pilvisyys vähenee.

– Ensi yö on hyvin kylmä. Hallaa on koko maassa etelää myöten. Suomenselän alueella ja paikoin itäisessä Suomessa voidaan käydä pakkasellakin. Kasvukausi on jo hyvässä vauhdissa, joten tämä tietää takapakkia joillekin lajeille. Mustikan kukintakin on jo paikoin alkanut ja mustikkasato voi olla paikallisesti vaarassa, jos on ankaraa hallaa, toteaa Liisa Rintaniemi.

Viikonloppuna rankkoja sateita osaan maata

Torstaina sää hieman lämpenee, sillä pohjoisvirtaus vaihtuu etelän ja lounaan puolelta puhaltaviin tuuliin. Länsi- ja Lounais-Suomessa voidaan päästä 18 asteeseen ja koko maassa ollaan yli kymmenessä asteessa. Päivä on poutainen.

Myös perjantain vastainen yö on kylmä. Hallaa voi olla etelässä ja maan keskiosassa.

Perjantaikin on laajalti poutainen päivä. Länsi-Suomessa ja Länsi-Lapissa tulee joitain sateita.

Viikonloppuna sateita tulee osassa maata, paikoin reilusti.

– Etenkin pitkin maan länsiosaa tulee voimakkaita ja pitkäkestoisia sateita. Joillain lännen alueilla voi sataa koko viikonlopun ajan. Pääkaupunkiseudullakin viikonlopun yleiskuva on sateinen. Idässä sen sijaan on poutaa ja 20 astetta voi ylittyä, ennustaa Liisa Rintaniemi.

Yöt lämpenevät viikonloppuna.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Uusimmat