Kärsitkö univajeesta? Katso yleisimmät oireet!

Univaje ei aina tunnu pelkästänään väsymyksenä. Esimerkiksi herkkujen himoitseminen ja aina vain jatkuva flunssa saattavat olla merkkejä kehon levon tarpeesta.

Uni on yhtä tärkeää elimistölle kuin ravinto ja ilman sitä keho sairastuu. Huffington Post listasi oireet, jotka kertovat, että nukkumisrytmisi kaipaa korjausta. Jos esimerkiksi nukut 7 tuntia yössä, tee itsellesi palvelus ja mene nukkumaan aikaisemmin.

Olet jatkuvasti nälkäinen

Tyydyttymätön nälkä ja erilaiset ruokahimot voivat johtua väsymyksestä. Jos siis et saa millään tarpeeksi syödäksesi, voisi olla päiväunien aika.

Väsymys ja univaje saattaa myös olla ylipainon syy, sillä kun et nuku tarpeeksi, haluat syödä epäterveellisemmin.

Itkeskelet

Jos koskettava mainos saa sinut purskahtamaan itkuun, voi syy löytyä väsymyksestä. Naisilla tunneherkkyys voi johtua myös hormoneista.

Olet huonomuistinen

Unohdatko kotiavaimet, tärkeät tapaamiset ja tuttujen ihmisten nimet? Huonomuistisuus on usein merkki siitä, että sinulla menee liian lujaa.

Sinulla on keskittymishäiriöitä

Myös keskittymishäiriöt kielivät väsymyksestä. Jos sinun on vaikea saada otetta tekeillä olevista tehtävistä, saattaa syy löytyä vähäisestä unesta.

Olet jatkuvasti kipeä

Vastustuskyky heikkenee, jos keho on jatkuvasti unen tarpeessa, jolloin sairastut helpommin. Pennsylvanian yliopiston vuonna 2009 tekemän tutkimuksen mukaan vain 7 tunnin yöunia nauttivat ihmiset sairastuivat flunssaan kolme kertaa todennäköisemmin kuin ihmiset, jotka nukkuivat vähintään 8 tuntia yössä.

Olet kömpelömpi kuin tavallisesti

Motoriset taidot heikkenevät väsyneenä. Jos siis toheloit tavallista enemmän, kannattaa kiinnittää huomiota riittävän unen saantiin.

Seksi ei maistu

Myös petiongelmat voivat johtua yksinkertaisesti siitä, että olet liian väsynyt.

Pinnasi on kireä

Väsynyt ihminen on pahalla tuulella jatkuvasti, eikä pinna kestä pitkään ennen napsahtamista. Jos siis huomaat olevasi äkkipikaisempi kuin normaalisti, voisit kokeilla pidempiä yöunia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja