Karsi kasvoiltasi vuosia – lisää nämä ruuat ruokavalioosi

Liikunnan, riittävän levon, ja monien muiden elämäntapojen lisäksi myös ruokavalio vaikuttaa merkittävästi siihen miten ikäännymme. Syö usein seuraavia ihon ja hampaiden terveyttä edistäviä ruokia, ja karsit samalla vuosia kasvoiltasi.

Kukapa meistä ei haluaisi näyttää ikäistään nuoremmalta? Panosta ihosi ja hampaitesi terveyteen saavuttaaksesi nuorekkaan olemuksen.

Kaurapuuro 

Tämä aamupalasuosikki on täynnä aminohappoja ja E-vitamiinia, jotka ravitsevat ihoa, torjuvat auringon aiheuttamia ihovaurioita, ja taistelevat ikääntymisen merkkejä aiheuttavia vapaita radikaaleja vastaan.

Kahvi

Kofeiini stimuloi ja supistaa verisuonia, ja pitää näin ihon tasaisemman näköisenä. Nauti siis hyvällä omallatunnolla aamukahvistasi, ja juo kupillinen kahvia juuri ennen kuin haluat olla parhaimmillasi.

Mozzarella-juusto

Tummentuneet ja kellastuneet hampaat vanhentavat olemustasi helposti vuosilla. Ruuat, joissa on runsaasti kalsiumia, kuten mozzarella, suojelevat ja vahvistavat hampaittesi kiillettä, ja pitävät hampaasi valkoisina.

Kalsiumia runsaasti sisältävät ruuat lisäävät myös syljen määrää suussasi, mikä auttaa taistelussa hampaita kellastavia bakteereja vastaan.

Greippi

Greippi, kuten myös monet muut sitrushedelmät, ovat täynnä C-vitamiinia, joka lisää kollageenin tuotantoa elimistössäsi. Kollageeni parantaa ihon rakennetta ja estää sen veltostumista.

Saksanpähkinä

Saksanpähkinät sisältävät paljon omega-3-rasvahappoja, jotka lisäävät ihosi kosteutta, ja torjuvat näin ryppyjen syntymistä. Vaihtoehtoisesti saat omega-3-rasvahappoja myös esimerkiksi rasvaisesta kalasta, kuten lohesta.

Lue myös:

    Uusimmat