Karri Kivi ruoski Kärppiä – esiin nousevat Mikko Mannerin vuoden takaiset toimet: "Hän näki silmissään"

1:06
Karri Kivi analysoi Kärppien vaikeuksia ja pohtii Mikko Mannerin aiempia toimia.

Jääkiekon SM-liigan jätteihin lukeutuva Oulun Kärpät on kohdannut tällä syyskaudella suurimpia vaikeuksia vuosikausiin. C Moren asiantuntija Karri Kivi kääntää tässä huomionsa seuran päävalmentajaan Mikko Manneriin.

Kärpät on SM-liigassa tällä hetkellä kuudentena, olkoonkin että sen pistekeskiarvo on neljänneksi paras. Aiemmilta kausilta tuttu runkosarjaloisto on kuitenkin ollut tipotiessään, ja oululaisten peli on takunnut nyt eniten koko Mannerin päävalmentajajakson aikana.

Viikko sitten lauantaina Kärpät kärsi kotonaan HIFK:lle peräti 1–7-murskatappion. Eilen Kärpillä oli vaikeaa Ässiä vastaan, mutta oululaiset kampesivat kuitenkin varsinaisen peliajan lopussa ilman maalivahtia Cody Kunykin ilmasta lyömällä maalilla tasoihin ja jatkoajalla Jesse Puljujärven maalilla 5–4-voittoon.

– He ovat kolme vuotta näyttäneet suuntaa hyvin voimakkaasti varsinkin runkosarjassa. Nyt he ovat vuosikausiin ensimmäisen kerran siinä tilanteessa, että peli ei todellakaan käy. Valmennus aistii sen ja pelaajat aistivat sen, Kivi sanoi Kärpät–Ässät-ottelun aikana.

– Se (peli) on jostain syystä ollut erittäin koheltavaa ilman isoa punaista lankaa oikeastaan suurimman osan syksystä.

Kivi menee vuoden taakse, jolloin Kärppien päävalmentaja Mikko Manner pohti jatkoa. Marraskuun alussa 2019 kerrottiin, että Manner on solminut Kärppien kanssa seuraavan eli tämän kauden kattavan jatkosopimuksen.

– Mikko Manner mietti viime syksynä neljättä vuottaan (pää)valmentajana pari kuukautta. Tässä oli varmaan yksi syy. Hän jotenkin silmissään näki (uhkakuvan), mitä uutta, mitä selkeää hän pystyy syksyllä tuomaan, että voi olla hankala syksy edessä. Niin oli, Kivi kommentoi.

Manner itse sanoi Ässät-ottelun jälkeen, että rytmi on ollut kateissa ja joukkuepelaamisessa on ollut vaikeuksia.

5:12
Katso videolta Kärpät–Ässät-ottelun maalit.

Aiemmin Kärpissä apuvalmentajana kahta Suomen mestaruutta juhlinut Manner on saavuttanut oululaisseurassa päävalmentajajaksonsa aikana yhden Suomen mestaruuden ja yhden SM-hopean. Viime kausi keskeytettiin runkosarjan lopussa koronaviruspandemian myötä, ja Kärpät oli tuolloin ykkösenä.

Kärppien pelit ehtivät olla aiemmin tällä kaudella tauolla koronatapausten myötä. Aiemmin tällä viikolla joukkueen jäsenellä pikatestissä todettu koronaviruslöydös vahvistui PCR-testissä negatiiviseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja