1–11-tappiosta voittoon sarjakärkeä vastaan – Jukurien maalintekijä murjaisi: "Melkoinen ralli"

4:36
Jesper Piitulainen kertoi C Morelle, miten Jukurit käänsi Ilves-ottelun voitokseen.

Mikkelin Jukurit järjesteli kotonaan hämmästyttävän paukun lyötyään jääkiekon SM-liigan kärkiseura Tampereen Ilveksen maalein 5–3, vaikka Ilves johti ottelua avauserän jälkeen kahdella maalilla. Jukurien voittomaalin viimeistellyt Jesper Piitulainen kertoi ottelun jälkeen C Morelle, miten edellisessä pelissään HIFK:lle 1–11-tappion kärsinyt mikkeliläisseura onnistui tempussaan.

Piitulainen kiteytti Ilves-ottelun "hienoksi jääkiekkotapahtumaksi".

– Kaverilla on kyllä todella taitava joukkue. Jouduttiin välillä puolustamaan pitkiä aikoja, mutta kyllä täytyy olla ylpeä tästä joukkueesta, Piitulainen sanoi.

Jukureilla oli keskiviikolta allaan karmiva 1–11-tappio Helsingissä IFK:ta vastaan. Tuon ottelun jälkeen voimistuivat puheet, joissa kyseenalaistettiin Jukurien asema liigakartalla. Ilves oli puolestaan voittanut edelliset seitsemän otteluaan putkeen.

– Keskiviikkoyönä arvotettiin tekemistä ja nostettiin rimaa tietyissä asioissa. Jos tulos on tällainen, joukkue on ottanut neuvosta vaarin, Piitulainen totesi.

Kiitokset Rajaniemelle

Kivuitta Jukurien voitto ei tullut. Ilves karkasi avauserässä 2–0-johtoon. Tamperelaisten ensimmäinen maali syntyi ylivoimalla ja toinen juuri kun Ilveksen ylivoima päättyi.

– Lähtö peliin oli hyvä, mutta sitten tuli pari jäähyä. Siinä heidän virtuositeettinsa tuli esille, rankaisivat kovalla prosentilla niistä.

Ensimmäisellä erätauolla oli keskusteluiden paikka.

– Sitten vielä vähän palattiin siihen, mitä keskiviikkona tapahtui ja miten voimme nyt eri tavalla toimia. Lähdettiin valamaan uskoa. Alku oli kuitenkin hyvä, ja viidellä viittä vastaan -pelissä olimme hyvin mukana.

– Sitten siitä lähti melkoinen ralli käyntiin. Varmasti kauden parasta kiekkoa lukuun ottamatta läpiajoja, jotka "Raju" (maalivahti Sami Rajaniemi) koppasi. Hän piti meidät mukana.

Jukurit käänsi 0–2-tappioaseman toisessa erässä 4–2-johdokseen. Tuon erän viimeisen osuman iski ylivoimalla Piitulainen itse, ja 1+1-tehot viimeistelleen hyökkääjän kihaus jäi lopulta voittomaaliksi.

Käärmekeitokset vieraisiin

2:22
Katso videolta Jukurit–Ilves-ottelun maalit.

Voitto oli Jukurien viides. Kaikki niistä ovat tulleet kotona.

– Totta kai on hyvä, että kotona pystytään esittämään parasta kotiyleisölle. Fakta on kuitenkin se, että vieraissakin pitää jatkossa pystyä raapimaan pisteitä. Sinne pitää käärmekeitokset keitellä paremmin, Piitulainen sanoi kriittisenä.

Jukurit pudotti Sportin jumbosijalle ja nousi itse pykälän ylöspäin. Joukkueet ovat tosin tasapisteissä ja vaasalaiset ovat pelanneet ottelun vähemmän.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja