Kärpille uusi pelottava tutkapari? Leijoniin valittu pistetykki sai Jussi Jokisen vierelleen – "Vielä vain paranee tuosta"

Jussi Jokinen palasi Raksilaan –"Jää muistoihin ikuisiksi ajoiksi" 2:35
Videolla Jokisen haastattelu Kärpät-paluun jälkeen.

Kärpät sai melkoisen vahvistuksen, kun Jussi Jokinen palasi oululaisseuran riveihin. Lauantaina Vaasan Sportia vastaan Jokinen istutettiin Kärppien ykkösketjuun, joka näytti heti vaarallisuutensa. Liigan pistepörssin voitosta taisteleva Ville Leskinen oli yhtä hymyä, kun hän pääsi yli tuhannen NHL-ottelun konkarin vierelle.

Leskinen on ollut yksi Kärppien näkyvimpiä pelaajia alkukauden aikana. Lauantain kierroksen jälkeen hän on kahden pisteen päässä pistepörssiä johtavasta HPK:n Teemu Turusesta (18+28=46).

Leskinen (22+22=44) saa hurjan avun pistepörssin voittotaisteluun, sillä hän pääsee tekemään yhteistyötä Kärppien tuoreen huippuhankinnan Jokisen kanssa.

– Tuntui heti hyvältä. Oli hienoa, että Jussi sai heti hyvän startin. Tuosta on varmasti mukava jatkaa, Leskinen mietti MTV Urheilulle.

Jokinen takoi heti tehot 0+3, alustaen muun muassa Leskisen (1+1) maalin. Kärpät järjesti puolestaan melkoisen show'n, otettuaan 7-1-voiton Sportista.

35-vuotias Jokinen viiletti Kärpissä jo silloin, kun Leskinen aloitteli kiekkoilijan uraa.

– Muistan hänet jo niiltä ajoilta, kun hän oli vasta lähdössä Pohjois-Amerikkaan. Olen nähnyt häneltä paljon pelejä. Oli hienoa pelata siinä vierellä, Leskinen tunnelmoi ensimmäistä yhteistä kokemusta urallaan yhteensä yli 1000 NHL-ottelua pelanneen Jokisen kanssa.

Leskiselle itselle tiedossa on huikea mahdollisuus. Jo heti ensimmäisessä pelissä Jokinen jakeli huikeita syöttöjä niin Leskiselle kuin ketjun ruotsalaissentterille Nicklas Lasulle.

Jokinen oli heti kentän hahmoja, vaikka hän oli pelannut edellisen kerran syksyllä.

– Hän laittoi meitä hyvin vauhtiin. Pystyimme luomaan pitkiä hyökkäyksiä, mitä pidemmälle peli meni. Huomaa, että siinä on ammattimies. Häneltä voi ottaa paljon oppia, Leskinen kehui ja jatkoi:

– Uskon, että peli vielä vain paranee tuosta. Emme olleet kuitenkaan vetäneet kuin vasta yhden treenin yhdessä. Ja nyt yhden pelin. Mutta jo nyt tuossa oli todella hyviä juttuja, Leskinen iloitsi.

Lisää Leskisen ajatuksia muun muassa ensi viikon Ruotsin EHT-turnauksesta luvassa myöhemmin MTV Urheilun sivuilla. 

Lue myös:

    Uusimmat