Mainos

Karpalo-valkosuklaiset sydämet

Loihdi joulupöytään maukkaita sydämiä karpaloista, valkosuklaasta ja valmiista taikinalevyistä.

Myllyn Paras Voitaikina on valmistettu voihin, joka on vähälaktoosista ja Torttutaikina on valmistettu kasvimargariiniin, joka on laktoositonta. Joululeivontaan sopii myös Lehtitaikina. Se on kaulittu ohuemmaksi ja siitä syntyy kätevästi esim. pasteijoita tai muita pikkuherkkuja, joissa kuoritaikinan ei haluta olevan kovin paksu.

Valmiit taikinalevyt ovat hyvin lehteviä ja niihin on saatu koneellisesti yli 100 kerrosta, siksi ne kohoavat kauniisti paistettaessa

Katso videolta, kuinka Arja ja Jethro leipovat näitä torttuja

n. 10 kpl

1 pkt Myllyn Paras Torttu-, Voi- tai Lehtitaikinalevyjä (500 g)

Päälle:
tomusokeria

Täyte kypsälle tortulle:
2 dl kuivattuja karpaloita (tai puolukoita tai mustikoita)
½ dl rommia (tai punssia tai marjalikööriä)
1 tlk vaahtoutuvaa kermavalmistetta (Flora vispi 20%) tai kuohukermaa
100 g valkoista suklaata
1 tl vaniljasokeria
1 tlk maitorahkaa, voi olla laktoositon (250 g)

Ota taikinalevystä isohkolla sydänmuotilla sydämiä tai leikkaa sydämet pahvisella sydänmuotilla terävää veistä apuna käyttäen. Reunapaloista voit ottaa koristeeksi pikkusydämiä tai muita kuvioita.

Paista lehteviksi ja kauniin värisiksi 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 10 minuuttia.

Valmista täyte:

Laita kuivatut marjat maustumaan rommiin.

Valmista valkosuklaarahka: kuumenna mikrossa ½ dl kermaa ja sekoita kiehuvaan kermaan suklaapalat sulamaan, tarvittaessa lämmitä muutama sekunti lisää. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa jäähtynyt valkosuklaakerma ja rahka nauhana joukkoon.

Halkaise jäähtyneet sydämet kahtia ja laita niiden väliin maustuneita marjoja ja valkosuklaarahkaa ennen tarjoilua.

Sihtaa valmiiden leivosten päälle tomusokeria.

VINKKI: Voit käyttää kuivattujen maustuneiden marjojen tilalla tuoretta marjasosetta tai -hilloa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat