Mainos

Karmea tilanne tien päällä: Mies jahtasi toista autolla, ajoi viereen ja ampui revolverilla ikkunasta kesken matkan

Miehen epäillään yrittäneen tappaa toisen ampumalla tätä kohti pienoisrevolverilla Kokkolassa. Tapahtuma-aikaan molemmat miehet istuivat omissa, liikkuvissa autoissaan Kokkolan keskustassa.

Syyttäjän haastehakemuksen perusteella välikohtaus tapahtui viime kesänä Kokkolassa. Asiaa puidaan parhaillaan Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Murhan yrityksestä syytetty mies oli syyttäjän mukaan selvittänyt kohteensa sijainnin ennen tapahtumaa ja yrittänyt tunkeutua tämän autoon. Se ei ollut onnistunut, sillä kohde oli lähtenyt liikkeelle.

Syyttäjän mukaan vastaaja oli kuitenkin lähtenyt seuraamaan miestä omalla autollaan.

Asianomistaja oli yrittänyt ajaa piiloon, mutta syytetty oli tavoittanut hänet Kokkolan Torikadulla. Syytteiden mukaan mies oli ajanut hänen rinnalleen ja ampunut autonsa apukuljettajan ikkunasta kohti häntä pienoisrevolverilla.

Luoti lävisti asianomistajan kuljettaman auton kuljettajan puoleisen ikkunan. Luoti ei kuitenkaan osunut mieheen, vaan auton matkustamon rakenteisiin.

Syytetään murhan yrityksestä

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta ensisijaisesti murhan yrityksestä. Vaihtoehtoisina syytteinä on törkeän pahoinpitelyn yritys ja vaaran aiheuttaminen.

Lisäksi miehelle vaaditaan rangaistusta vaaran aiheuttamisesta, ampuma-aserikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, räjähderikoksesta ja törkeästä huumausainerikoksesta.

Erillinen syyte vaaran aiheuttamisesta liittyy siihen, että syytetyn autossa istui apukuljettajan paikalla tapahtuma-aikaan nainen. Mies ampui revolverilla naisen edestä.

Räjähderikoksessa on puolestaan kyse siitä, että syyttäjän mukaan ampujalla oli hallussaan aseen lisäksi myös kaksi sähkönallia. Huumerikos liittyy amfetamiinin ja kannabiksen hallussapitoon sekä kannabiksen kasvattamiseen.

Rikoksista syytetty mies on ollut tutkintavankeudessa heinäkuusta saakka. Ampumisesta syytetty mies on kiistänyt ainakin murhan yrityksen.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja