Lehdet: Joensuun Prisma alkaa myydä lemmikkieläimiä – somessa kritisoidaan

Joensuun Prisma suunnittelee aloittavansa lemmikkieläinten myynnin kauppakeskuksessaan. Päätös on huolettanut sosiaalisessa mediassa. Aiheesta uutisoivat Karjalainen ja HS.

Karjalainen kertoi viime viikolla Pohjois-Karjalan Osuuskaupan aloittavan pienlemmikkien, kuten akvaariokalojen, jyrsijöiden, kanien ja matelijoiden myynnin Joensuun Prismassa. Päätös on herättänyt heti kovaa kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalisessa mediassa on huolettanut muun muassa se, miten tilat sopivat eläimille ja kuinka kaupan hulina ja hälinä voivat niihin vaikuttaa. Kanien hoidosta kirjan kirjoittanut Sari Mäyränpää on kritisoinut hanketta voimakkaasti ja lähettänyt kannanottonsa Karjalaiseen.

PKO: Eläimillä hyvät oltavat

Joensuun Prisman yhteydessä on aiemmin toiminut lemmikkieläinliike, joka on nyt lopettanut toimintansa. Vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen kertoo Karjalaiselle, että lemmikkieläinten myyntiä on toivottu jatkettavan.

Härkösen mukaan eläimet sijoitetaan erilleen Prisman päivittäistavaraosastosta, rautakaupan puolelle erilleen myymälätilasta.

– Samoja eläinlajeja oli jo aiemmin myynnissä kauppakeskus Prisman tiloissa, ja meidän toimintana myyntitilat sijaitsevat asiakasvirroiltaan aiempaa huomattavasti rauhallisemmissa tiloissa, Härkönen kertoo Karjalaiselle.

Härkönen kertoo myös, että Prismassa varmistetaan, että ostaja on täyttänyt 16 vuotta ja että tämä ymmärtää eläimen tarpeet. Pieneläintenmyynnistä vastaavat henkilöt tulevat myös suorittamaan kursseja ja koulutuksia aiheesta. Pääasiallisella eläintenhoitajalla on Härkösen mukaan tutkinto aiheesta.

Eläinsuojeluyhdistys ei tue hanketta

Helsingin Sanomien haastattelema Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin laatuvastaava Paula Hirsjärvi kertoo lehdelle, että myös eläinsuojeluyhdistys on saanut huolestuneita yhteydenottoja POK:in aikeista. Hänen mukaansa Prisma on ottanut aiheen tiimoilta yhteyttä, mutta vielä muuta yhteistyötä ei ole ollut.

– Työryhmänä emme ole olleet millään tavoin kehittelemässä yhteistyötä tai tukemassa tätä Prisman hanketta, Hirsjärvi kertoo Helsingin Sanomille.

***

2:02

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja