Raaseporissa havaittiin tiistaina ennätyksellinen kurkimuutto – lintuharrastajat laskivat lähes 30 000 kurkea

0:58
Katso myös: Södertäljessa on kehitetty järjestelmää, jossa linnut avustavat katujen puhtaanapidossa

Raaseporissa Uudellamaalla havaittiin tällä viikolla ennätyksellinen kurkien muutto. Helsingin Seudun Lintutieteellinen Yhdistys Tringa kertoo, että lintuharrastajat laskivat tiistaina Påminnessa yhteensä 29  153 muuttavaa kurkea.

Kyseessä on Tringan mukaan kaikkien aikojen suurin yksittäiseltä paikalta Suomessa yhden päivän aikana havaittu kurkimuutto.

Eri muuttoseurantapaikkojen tietojen perusteella Uudenmaan rannikon ylitti tiistaina yli 50  000 etelään matkannutta kurkea.

–  Etukäteen ei koskaan tiedä, minkälainen muuttopäivä tulee, kun ensimmäiset kurkiparvet menevät yli. Tiistaina se oli huikea, kertoo tiedotteessa Tringan paikallisjaoston Lullulan puheenjohtaja Kimmo Virta, joka oli seuraamassa lintujen syysmuuttoa Påminnessa.

Keskiviikkona kurkia raportoitiin selvästi pienempiä määriä. Tringan toiminnanjohtaja Johannes Silvonen arvioi, että kurjen pääjoukot poistuivat Suomesta tiistaina.

Otsikkoa ja juttua korjattu 23.9.2022 kello 15.49: Jutussa kerrottiin alun perin virheellisesti, että Påminne sijaitsee Karjaalla. Påminne sijaitsee Raaseporissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja