Karita Mattila herkistyi kyyneliin kirjansa julkistustilaisuudessa – "Se on aina ollut tärkeintä"

Suomen kaikkien aikojen menestyneimmästä oopperalaulajasta julkaistiin tänään tuore henkilökuva. 

Tänään keskiviikkona julkaistiin oopperalaulaja Karita Mattilan elämää käsittelevä uutuuskirja Karita Mattila – Korkealta ja kovaa (Wsoy, 2016).

Mattila itse kuvailee Raila Kinnusen kirjoittamaa teosta henkilökuvaksi elämäkerran sijasta. 

– Kirjassa on tarinoita elämän varrelta, ei elämäkerta. Olen vasta 55-vuotias! Mattila huudahti kirjan julkistustilaisuudessa Kansallisoopperan Alminsalissa. 

Mattila puhuu kirjassa varsin avoimesti uransa aikana tapahtuneista saavutuksista ja haasteista. Hän muun muassa kertoo kohdanneensa seksuaalista häirintää oopperamaailmassa. 

Mattilan mukaan vaikeiden kokemusten kertominen oli yksi syy kirjan tekemiselle. Hän toivoo auttavansa alalle pyrkiviä nuoria avoimuudellaan. 

– Jos ne tarinat auttavat muita perässätulijoita, niistä puhuminen on sen arvoista. Hyvä näyttää nuorille, että tällaista voi tapahtua ja näistä on selvitty, Mattila pohdiskeli. 

Mattila on jo pitkään asunut Yhdysvalloissa. Muistot kotimaasta saavat Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän oopperalaulajan silmät kostumaan julkistustilaisuudessa. 

– Suomessa tärkeintä on suomalainen yleisö. Se ei ole vilpittömyydellään koskaan pettänyt minua, vaan on uskollisesti tullut aina katsomaan minua ja rakastanut suomalaisella, jäyhällä tavallaan. Se on aina ollut tärkeintä, Mattila toteaa ääni särkyen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja