Kari Jaloselta huimia sanoja pronssipelin jälkeisestä hetkestä – Nokia Arenalla koettiin jotain todella upeaa

Tampereen Nokia Arenan yleisö antoi Kari Jaloselle raikuvat aplodit, kun suomalaisvalmentaja voitti Tshekin peräsimessä jääkiekon MM-pronssia. Jalonen kuvaili hetkeä tunteikkain sanoin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Jalosen luotsaama Tshekki päihitti Yhdysvallat pronssiottelussa lukemin 8–4, vaikka ensimmäinen erä oli tshekeille tuskainen. USA paineli ensin 2–0- ja sittemmin 3–1-johtoon.

– Ensimmäisessä erässä teimme kolme suurta virhettä ja he maalasivat kaikista noista virheistämme. Pysyimme silti positiivisina pukuhuoneessamme, Jalonen sanoi.

Jiri Smejkal kavensi toisessa erässä 2–3:een, ja kolmannessa periodissa alkoi todellinen tshekkivyöry. Tahtia löivät varsinkin David Pastrnak hattutempullaan ja David Kampf kahdella maalillaan, joista ensimmäinen syntyi alivoimalla ja toinen tyhjään rysään.

– Kukaan ei pysty sanomaan, mistä asiat, jotka tapahtuivat kolmannessa erässä, tulivat, Jalonen sanoi ja korosti, että hän "ei ole taikuri, vain valmentaja".

Jalonen muistutti tosin Tshekin tehneen yhden muutoksen, kun kakkosketjussa pelannut Matej Blümel ja kolmosketjussa tahkonnut David Pastrnak vaihtoivat vitjoja keskenään.

Martin (apuvalmentaja Erat) tuli pakeilleni ja kysyi: "Kari, ehkä teemme yhden vaihdoksen?" Sanoin, että kyllä, minkä. "'Pasta' ja ehkä Blümel." Sanoin, että miksei. Meillä ei ole mitään hävittävää.

Loppu oli todetusti hurjaa jälkeä.

– Yhtäkkiä bum, bum, bum, bum, bum, bum. Teimme maaleja ja saimme energiaa. Sitten jäällä oli pelaamassa vain yksi joukkue.

"Kirjoitettu tähtiin"

Jalonen kertoi sanoneensa, että hänen tarinansa on kirjoitettu tähtiin.

– Uskon, että tuo erä oli kirjoitettu myös tähtiin. Jollain tapaa ansaitsimme tuon.

– Meidän tiemme MM-kisoissa on ollut töyssyjä, töyssyjä, töyssyjä ja töyssyjä. Olen silti pitänyt kaiken positiivisena, vaikka noita töyssyjä on ollut.

Tshekkihyökkääjä Dominik Simon muun muassa lähti turnauksen alkuvaiheilla kotiin sen jälkeen, kun hän oli ottanut yhteen Tshekin toisen pelaajan Filip Hronekin kanssa.

"10 vuotta on pitkä aika"

MM-turnauksen alla tänä vuonna Tshekin puikkoihin hypännyt Jalonen tiivisti joukkueen kokeneen "uskomattoman matkan".

– Ensimmäisenä mielessäni on, että pelaajat, jotka ovat pukuhuoneessa juhlimassa ja pitämässä hauskaa, ovat idoleita junioreille Tshekissä. Juniorit näkevät idolinsa voittamassa mitalin MM-turnauksessa. Toivon, että tämän jälkeen jotain hyvää tulee tapahtumaan junioripuolellamme.

Tshekin miesten edellinen arvokisamitali oli vuoden 2012 MM-pronssi.

– Tshekki on odottanut tätä 10 vuotta. Tiedän, että 10 vuotta on pitkä aika.

"Vau, vau, vau, vau, vau"

Juhlat olivat erityisiä Jaloselle myös henkilökohtaisella tasolla. Suomalaisvoittoinen yleisö antoi pronssin saaneelle suomalaisluotsille pelin jälkeen raikuvat aplodit.

– Vau, vau, vau, vau, vau. Se oli erityistä, Jalonen hehkutti.

– Tiesin, että he ovat puolellamme.

Näet hetken ylälaidan videolta.

Jalonen kuvaili tuokiota "kerran elämässä" -kokemukseksi.

– Se oli todella tunteikas hetki, kun fanit hurrasivat.

– Tämä on kiekkoelämää. Tunteet menevät ylös ja alas. Ihmiset laulavat, juovat kaljaa ja kannustavat. Sellaista se on.

– Nyt on aika.

Lue myös:

    Uusimmat