Kari Jalonen sai yllätyspotkut – seurapomolta vielä uusi näpäytys

Suomalainen menestysvalmentaja Kari Jalonen sai yllätyspotkut sveitsiläisen suurseuran SC Bernin peräsimestä. Päätös tuli julki maanantaina.

Yllätysuutinen: Kari Jaloselle potkut!

Jalonen oli aloittanut neljännen kauden Bernissä. Vuosien sisälle mahtui kaksi mestaruutta, joista tuorein tuli viime keväänä.

Tällä kaudella Bern on ollut kuitenkin vaikeuksissa. Suurseura on tällä hetkellä pudotuspeliviivan alapuolella.

Bernin omassa tiedotteessa Jalosta kiiteltiin tehdystä työstä. Seuran toimitusjohtaja Marc Lüthantoi kuitenkin palaa sveitsläislehden Blickin sivuilla.

Lüthin mukaan mennyt viikonloppu oli ratkaisevassa roolissa potkupäätöksen takana.

– Luotimme siihen, että Kari voisi vetää meidät kuiville vaikeuksien keskeltä hänen kokemuksensa ja tietotaitonsa avulla. Ajattelimme, että hän on keksinyt keinot.

– Viimeisten kahden pelin jälkeen tulimme siihen tulokseen, että Kari tietää, kuinka voittaa ja menestyä, mutta hän ei todennäköisesti tiedä, että miten kriisejä tulee käsitellä, Lüth iski näpäytyksen Jalosta kohtaan.

– Tämä oli viimeinen sauma tehdä muutoksia, Lüth jatkoi.

SC Bern nimitti Jalosen korvaajaksi Hans Kossmannin.

60-vuotias Jalonen on niittänyt menestystä Sveitsin lisäksi kotimaan SM-liigassa. Valmentajana hän on juhlinut peräti seitsemää Suomen mestaruutta. Tämän lisäksi hän nappasi pelaajaurallaan neljä SM-kultaa.

Jalonen luotsasi Suomen A-maajoukkueen MM-hopealle keväällä 2016.

Lue myös:

    Uusimmat