Mainos

Kari Aihinen antaa parhaat niksit lihan kypsentämiseen grillissä – näillä ohjeilla onnistut varmasti

8:38

Monelle grillaus on olennainen osa juhannusta. Jos aiot kypsentää lihaa grillissä, nappaa tästä huippukokki Kari Aihisen vinkit täydellisen kypsyyden saavuttamiseksi.

VIDEO: Kari Aihinen kertoo, mitkä ovat tämän juhannuksen trendit keittiössä 

Kokkisotaa syksyllä 2018 tähdittävä kokki ja televisiopersoona Kari Aihinen painottaa, että grillaamisessa tärkeintä on se, että tuntee oman grillinsä.

– Olen kiertänyt Suomea nyt viisi vuotta eri ohjelmia kuvatessani ja olen tavannut kohta 60 suomalaista perhettä. Opin, että jokainen uuni ja induktioliesi on vähän erilainen. Pitää tuntea se oma grilli, onko se hidas vai sähäkkä, kuuma vai haalea, Aihinen kertoo.

– Toinen asia on se, että lihan pitää olla hyvälaatuista, mies kehottaa.

Aihisen mukaan huoneenlämpöinen liha kannattaa maustaa etukäteen suolalla ja pippurilla. Tämän jälkeen se lyödään kuumaan grilliin.  

– Kun neste tulee lihan pintaan, käännä se toisinpäin ja kun neste tulee toiselta puolelta pintaan, ota se pois. Anna vetäytyä viitisen minuuttia, syö ja nauti. Se on kaunis mediumliha, Aihinen selostaa.

Aihisen mukaan suomalaiset kammoavat lihan kypsentämistä turhaan, sillä tekemällä oppii.

– Jos se menee liian kypsäksi, se on ihan oma vika, koska pidit sitä liian kauan grillissä. Jos se on liian raaka, olet pitänyt sitä liian vähän aikaa grillissä. Näin simppeleitä me kokit ollaan, Aihinen nauraa.

Aihinen esittelee kokkaustaitojaan ja mielikuvitustaan televisiokameroiden edessä jälleen ensi syksynä, kun Kokkisota palaa ruutuun uusin jaksoin. Aihisen kanssa veitsiä heiluttavat Linnea Vihonen, Harri Syrjänen, Tommi Tuominen, Teemu Laurell ja Serko Rantanen.

Kokkisota syksyllä 2018 MTV3-kanavalla!

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.