Mainos

Kapeampi vyötärö ja pyöreämpi peppu – nainen muokkasi kuviaan tärkeästä syystä

Jos somekuvat aiheuttavat sinussa ainoastaan riittämättömyyden tunnetta, ratkaisu on yksinkertainen. 

Oikeiden ihmisten seuraamisella voi olla elämääsi suurempi vaikutus kuin uskotkaan. Sosiaalisessa mediassa julkaistut kuvat voivat auttaa sinua löytämään mieluisen harrastuksen tai inspiroida kohti terveellisempää ruokavaliota. Valitettavasti näin ei kuitenkaan aina ole.

Joskus täydellisiä vartaloitaan esittelevien ihmisten seuraaminen voi saada olosi tuntumaan kurjalta; et koskaan tule näyttämään samalta kuin he, saatat ajatella.

Tämä on yksi syy siihen, miksi eräs some-tähti on päättänyt julkaista itsestään kuvapareja, joissa hän poseeraa sekä luonnollisessa että teknisesti parannellussa kuvassa. Todellista ja luotua maailmaa esittävien kuvien avulla Stacey Lee haluaa todistaa, kuinka naurettavia kauneusihanteet oikein ovat. Ne eivät ole edes aitoja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kuinka monta kertaa olet katsellut kuvaa itsestäsi negatiivisin ajatuksin? Kuinka monta kertaa olet verrannut itseäsi lehtien malleihin tai sosiaalisen median ja Instagramin ”malleihin” ajatellen, ei, en tule koskaan näyttämään tuolta? nainen kyselee.

Kuvat lähettävät sanatonta viestiä

Valitettavasti liian monen kohdalla epärealististen kuvien lähettämä viesti on muokannut kehonkuvaa ja itsetuntoa huonompaan suuntaan.

– Meille näytetään joka päivä kuvia, jotka eivät ole realistisia. Jopa kaikkein pienimmätkin muutokset kuvassa saavat aikaan valtavan muutoksen. Ne lähettävät meille tiedostamatonta viestiä, joka sanoo, sinä et ole tarpeeksi hyvä, etkä tule koskaan olemaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Naisen mukaan liian moni nainen sitoo oman arvonsa vaa’an lukemaan, vaatekokoon, sileään ihoon, kapeaan vyötäröön, isohkoon takapuoleen, erottuviin vatsalihaksiin tai reisien väliin jäävään rakoon.

– Hyvä uutinen on, että sinulla on valta! Älä tykkää jonkun kuvista, jos ne tekevät olosi huonoksi. Jos katsot niitä ja ajattelet, miksi tuo en voi olla minä, miksi jalkani eivät ole sileät, reiteni pienemmät, takapuoleni pyöreämpi, vyötäröni kapeampi ja käsivarteni kiinteämmät, lakkaa seuraamasta!

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lee kertoo olleensa itsekin joskus somekierteen uhri ja vahingoittaneensa käyttäytymisellään omaa itsetuntoaan. Nykyisin hän seuraa somessa ainoastaan henkilöitä, jotka muistuttavat häntä olemaan oma todellinen itsensä. Nyt hän kannustaa kaikkia muita tekemään saman.

Sosiaalisella medialla on vaikutusta myös muotimaailmaan.

1:59

Lähde: Metro

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.