Kap Verdelle jumiutuneet suomalaiset pääsivät pälkähästä: TUI:n pakettimatkalta palaavat saapuvat Helsinki-Vantaalle vielä tänä iltana – tästä yli vuorokauden viivästyksessä oli kyse

9:56
Oletko valmis maksamaan lentopäästöistä? Huomenta Suomen vieraana Sitran johtaja Mari Pantsar.

Noin 200 Kap Verden saarilla jumissa olleen suomalaisturistin odotus on päättynyt. TUI:n pakettimatkan ostaneet suomalaiset ovat joko pääseet lomakohteeseensa tai ovat juuri kotimatkalla Suomeen.

MTV Uutiset kertoi aiemmin suomalaisturistin pienimuotoisesta ahdingosta eteläisen auringon alla. Liki 200 TUI:n pakettimatkan ostanutta suomalaisturistia oli jumissa Kap Verden saarilla sijaitsevissa lomakohteissa: Boa Vistalla ja Salin saarella.

TUI:n viestintäpäällikkö Laura Aaltosen mukaan tilanne on nyt lauennut, sillä aiemmin lentämistä hankaloittaneet sääolosuhteet olivat helpottaneet maanantaiaamuun mennessä.

Lomalle lähteneet suomalaiset pääsivät Salin saarelta varsinaiseen lomakohteiseensa aamulla lähteneellä lennolla. Vastaavasti Boa Vistan saarella jumissa olleet turistit ovat paraikaa matkalla Suomeen.

Lentokoneen on määrä laskeutua Helsinki-Vantaan lentoasemalle iltayhdeksän jälkeen.

Lomalle lähteineiden piti olla kohteessa jo lauantaina

Lomalle lähteneiden turistien pitkällinen odotus sai alkunsa jo Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lentokone, jonka oli tarkoitus kuljettaa suomalaisturistit Helsingistä suoraan Boa Vistan saarelle, ei lähtenytkään ajallaan teknisen vian vuoksi.

Kun turistit lopulta pääsivät matkaan, ilta oli Afrikan tuntumassa ehtinyt laskeutua, ja TUI:n pakettimatkalaisten oli laskeuduttava Boa Vistan vieressä sijaitsevalle Salin saarelle.

Afrikan länsirannikon tuntumassa sijaitsevalla Boa Vistan saarella komeileva lentokenttä näet suljetaan auringon laskiessa – ja vastaavasti avataan auringon noustessa.

Toinenkin yritys meni penkin alle

Kun Boa Vistan saarelle yritettiin lentää seuraavana päivänä uudestaan, kehno lentosää esti laskeutumisen ja teki siten uuden mutkan etelänmatkalaisten lomareissuun.

– Boa Vistan saarella on paljon hiekkaa ja joskus siellä voi olla tällaista hiekkamyrskyä. Silloin näkyvyys on aika nolla. Tämä oli kapteenin päätös eilen kääntyä takaisin Salin saarelle – turvallisuussyistä ja sään takia, TUI:n viestintäpäivystäjä Mari Berg kertasi tilannetta aamuvarhaisella.

TUI järjesti suomalaisturisteille hotellimajoituksen Salin saarella. Turistit eivät olleet missään vaiheessa omin päin, sillä TUI:n matkaoppaat ohjeistivat matkalaisia parhaansa mukaan.

– Tänä aamuna he pääsivät onnellisesti alkuperäiseen kohteeseen, TUI:n viestintäpäällikkö Laura Aaltonen sanoo tyytyväisenä.

Aaltosen mukaan suomalaiset ovat olleet hyvin ymmärtäväisiä tapahtuneen suhteen. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja