Mainos

Kansanmurhasta syytetty: Olin vaarassa itse

Kansanmurhasta syytetty ruandalaismies kiistää olleensa edes paikalla, kun hänen tekemikseen väitetyt surmatyöt on tapahtuneet.

Puolustuksen mukaan mies piileskeli syytteessä mainittujen tekojen aikaan muualla Ruandassa. Veriteot paljastuivat hänelle myöhemmin.

Kansanmurhasta syytetyn miehen oikeudenkäynti on jatkunut tänään Porvoon käräjäoikeudessa. Istunnossa on kuultu puolustuksen näkemyksiä asioista.

Syyttäjä ja puolustus ovat yhtä mieltä siitä, että miehellä oli merkittävä yhteiskunnallinen asema asuinkunnassaan Ruandassa. Puolustuksen mielestä hän käytti asemaansa kuitenkin tutsien suojeluun eikä suinkaan heidän surmaamiseensa. Mies on ollut itsekin vaarassa, koska on suojellut tutseja.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta joukkotuhonnasta tai 15 murhasta Ruandassa viime vuosikymmenen alussa. Syyttäjän mukaan hutumies on vastuussa useiden tutsien kuolemasta.

Osallisuutensa kansanmurhaan kiistänyt mies katsoo, että Ruandan nykyhallinto pitää häntä syyllisenä hänen syntyperänsä ja asemansa vuoksi. Lisäksi monet hyötyisivät taloudellisesti hänen tuomitsemisestaan.

Syytettyä itseään on tarkoitus kuulla huomisesta lähtien.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.