Kansanedustaja jyrähti – venäläiskuskien pääsy Suomen MM-ralliin estettävä: "Kohtuutonta vastuun pakoilua"

Kokoomuksen kansanedustaja Kalle Jokinen vaatii, että kaikilta venäläisiltä kilpailijoilta estetään pääsy Suomen MM-ralliin. Osakilpailu ajetaan tulevalla viikolla Jyväskylässä.

– Venäläisten urheilijoiden osallistuminen Suomessa järjestettäviin kilpailuihin pitää estää urheiluministerin kannanotolla. On kohtuutonta vastuun pakoilua jättää Venäjän aloittaman raakalaismaisen sodan seurauksiin reagoimista yksittäisten urheilun lajiliittojen vastuulle, Jokinen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Ralliin on ilmoittautunut kaksi venäläistä kuljettajaa sekä yksi venäläinen kartanlukija. Skodan Nikolai Grjazin ja Konstantin Aleksandrov osallistuvat yhdessä WRC2-luokkaan. Vitali Antonov on mukana RC5-sarjassa, mutta hänen kartanlukijansa on hollantilainen.

Jokinen toivoo, että Suomessa otettaisiin mallia Virosta, jossa Grjazinin ja Aleksandrovin pääsy heinäkuun alussa ajettuun MM-ralliin evättiin lopulta sisäministeriön toimesta.

Jokinen heittääkin päivityksessään pallon tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkoselle, jotta venäläiset pysyisivät poissa Suomen sorateiltä.

– Nyt on urheiluministeri Honkosella vielä puolitoista viikkoa aikaa toimia ja osoittaa ryhtiä ja kieltää venäläisten kilpaileminen Suomessa, ennen kuin venäläiset kuljettajat tulevat runtimaan Jyväskylän ympäristöön urheiluministerin etupihalle, Jokinen jatkoi.

MM-rallin järjestäjä FIA ei ole kieltänyt venäläisten osallistumista liiton alaisiin tapahtumiin. Kansallistunnuksiaan he eivät tosin saa käyttää.

Suomen MM-ralli starttaa ensi viikon torstaina.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat