Mainos

Kansainväliseltä olympiakomitealta vakava viesti nyrkkeilylle – olympiapaikka vaarassa

6:12

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) linjaa, että Kansainvälisellä nyrkkeilyliitolla (AIBA) on kuukausi aikaa selvittää hallintoaan koskevat ongelmat tai laji on vaarassa jäädä ulos Tokion kesäolympialaisista 2020.

Pääkuvan videolla kuvaa Anthony Joshuan ja Aleksandr Povetkinin välisestä MM-ottelusta reilun viikon takaa.

KOK on jo aiemmin varoittanut Kansainvälistä nyrkkeilyliittoa siitä, että jos se ei saa ratkaistua taloudellisia ja hallinnollisia ongelmiaan ja järjestettyä antidopingasioita kuntoon, nyrkkeily on vaarassa menettää paikkansa Tokion olympialaisissa.

AIBA jätti toukokuussa Kansainväliselle olympiakomitealle selvitysraporttinsa, jossa se sanoi, että se arvioisi asioita uudelleen marraskuussa pidettävän kokouksensa ja puheenjohtajavaaliensa jälkeen. Vastine ei kuitenkaan KOK:ta tyydyttänyt.

KOK ilmaisi keskiviikkona tiedotteessaan "äärimmäisen huolensa" AIBA:n hallintotapaa kohtaan.

Vakavien taloudellisten väärinkäytössyytösten keskelle joutunut Wu Ching-kuo erosi liiton puheenjohtajan virasta vuonna 2017. Hänet korvasi hetkeksi italialainen Franco Falcinelli ennen kuin uzbekistanilainen liikemies Gafur Rahimov nimettiin väliaikaiseksi puheenjohtajaksi tammikuussa 2018 Dubaissa pidetyssä ylimääräisessä kokouksessa.

Rahimov on ehdokkaana myös ensi kuussa järjestettävissä puheenjohtajavaaleissa. Tämä on närkästyttänyt KOK:ta, sillä hänen nimensä on Yhdysvaltain pakotelistalla. USA:n mukaan Rahimov on tarjonnut "materiaalista tukea" rikollisjärjestölle, minkä väitteen Rahimov on itse kiistänyt.

– Tällainen käyttäytyminen ei vaikuta pelkästään AIBAn ja nyrkkeilyn maineeseen, vaan urheiluun yleisestikin, KOK viestitti Rahimovista.

KOK:n mukaan olympiapaikan ohella jopa AIBAn tunnustaminen kansainväliseksi lajiliitoksi on vaarassa, jos "hallinnollisia kysymyksiä ei käsitellä KOK:ta tyydyttävällä tavalla" AIBAn tulevassa kokouksessa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja