Mainos

Kanerva liikuttui kuulemisensa lopuksi

Kansanedustaja Ilkka Kanerva käytti puheenvuoron kuulemisensa lopuksi Helsingin käräjäoikeudessa. Kanerva pohti, miten hän pitkän linjan yhteiskunnallisena vaikuttajana saa tällaisen syytteen eteensä. Kansanedustaja kertoi olevansa pahastunut valtionsyyttäjän viittaukseen rakenteellisesta korruptiosta

– Kun katsoo syyttäjää silmiin, ei naurata, Kanerva totesi.

Kanerva pohti, olisivatko liikemiehet jättäneet tukematta hänen 60-vuotispäiväjärjestelyjään ja vaalikampanjaa, jos hän ei olisi ollut maakuntahallituksen puheenjohtaja.

– Olin maakuntahallituksen puheenjohtaja tai en, nämä tahot olisivat olleet mukana järjestelyissä, Kanerva totesi.

Lahjussyytteen keskiössä olevista Kanervan 60-vuotisjuhlista keskusteltiin tänään syyttäjän johdolla. Kanervan mukaan hän ei ollut innostunut Helsingissä järjestetyistä syntymäpäiväjuhlista vuonna 2008.

– Kun lähipiiri puhui siitä, tunsin hylkimisreaktion itsessäni, Kanerva kertoo.

60-vuotiasta Kanervaa oli juhlittu Turussa, Kanervan sanojen mukaan omien parissa jo aiemmin. Helsingissä järjestettäviä juhlia perusteltiin Kanervalle sillä, että on kohtuutonta tuoda ihmisiä Helsingistä Turkuun.

– En nähnyt sitä pointtia, kun tätä minulta pyydettiin. Suostuin, mutta muistan sanoneeni, että en pidä ideaa kovin hyvänä.

Kanervaa syytetään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja liikemiehiä, Arto Merisaloa, Tapani Yli-Saunamäkeä, Toivo Sukaria ja Kyösti Kakkosta törkeästä lahjuksen antamisesta. Kaikki herrat kiistävät syyllisyytensä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.