Kammottava video: Tesla-kuski kaahasi päin punaisia 200 km/h ja törmäsi katumaasturiin – syyttää "vaarallista risteystä"

0:41
Tesla-kuski hyppäsi pelkääjän paikalle kesken ajon.

Täysin älytön kaahaus päättyi järkyttävään kolariin Miamissa.

Floridalaismies pidätettiin viime lokakuussa sen jälkeen, kun tämä oli kaahannut Teslallaan järkyttävällä vauhdilla päin punaisia ja törmännyt eteen kääntyneeseen katumaasturiin.

Infiniti-merkkisessä katumaasturissa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. He kaikki saivat hengenvaarallisia vammoja, ja heidät kiidätettiin sairaalaan kriittisessä tilassa. Yksi oli koomassa kaksi viikkoa, toinen sai useita vakavia murtumia ja kolmas aivovamman. Myös onnettomuuden aiheuttaja vietiin sairaalaan.

Tesla-kuljettaja oli juuri ennen onnettomuutta ajanut yli 200 kilometrin tuntinopeudella, mutta auton datan mukaan jarruttanut 1,5 sekuntia ennen törmäystä. Vauhtia oli törmäyshetkellä kuitenkin vielä 150 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitus kyseisellä tienpätkällä oli 70 km/h.

Törmäys oli poliisin mukaan niin raju, että sallittua U-käännöstä tehnyt Infiniti lähes katkesi kahtia. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin se, että punaisiin valoihin oli pysähtyneenä ambulanssi. Uhrit saivatkin ensiapua uskomattoman nopeasti, mikä saattoi koitua heidän pelastuksekseen.

Tesla-kuskin asianajajan mukaan alla oleva video osoittaa kyseisen risteyksen vaarallisuuden. Hänen mukaansa risteyksen huono suunnittelu johti onnettomuuteen, ja Floridan liikenneviraston tulisi tehdä asialle jotain.

Myös Teslan toimitusjohtaja Elon Musk otti osaa tapauksesta sosiaalisessa mediassa heränneeseen keskusteluun. Keskustelijat epäilivät, olisiko Teslan Autopilot-toiminto ollut aktiivisena, mutta Musk lopetti spekuloinnin lyhyeen toteamalla, ettei toimintoa voi käyttää näin kovissa nopeuksissa.

Lähde: NBC Miami

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja