Kameratestaaja: iPhone XS -puhelimissa markkinoiden toiseksi paras kamera – hävisi kuitenkin Huawein jo keväällä esitellylle huippupuhelimelle

Kameroiden testaamiseen erikoistunut DxOMark on nyt testannut ja arvioinut myös Applen uuden iPhone XS Maxin.

iPhone XS Max keräsi DxOMarkilta 105 pistettä. Pistemäärä oli 110 kuvien ja 96 videoiden osalta. Koska iPhone XS Max ja iPhone XS on varustettu identtisin kameroin, pätee arvosana myös Applen iPhone XS -puhelimista pienikokoisempaan.

iPhone XS -mallien edeltäjä iPhone X sai DxOMarkilta viime vuonna 97 pistettä.

Applen iPhone XS -uutuudet nousevat pisteillään DxOMarkin rankingissa nyt kakkostilalle. Edelle jäi vielä Huawein jo keväällä julkistettu P20 Pro, joka on varustettu kolmella takakameralla joista tarkin on tarkkuudeltaan jopa 40 megapikseliä. P20 Pro saavutti DxOMarkilta aikanaan 109 yhteispistettä, 114 pistettä kuvien ja 98 pistettä videoiden osalta.

Huawei on lisäksi julkistamassa 16. lokakuuta uudet Mate 20 -huippupuhelimensa. Niistä ainakin Mate 20 Pron odotetaan tarjoavan jälleen uutta kamerarintamalla, ja jos uudistukset ovat onnistuneita, voidaan sen odottaa nousevan pian DxOMarkin kärkeen.

DxOMarkin mukaan kamerakyvyiltään iPhone XS Max kuitenkin peittoaa esimerkiksi Samsungin tuoreen Galaxy Note9 -huippupuhelimen sekä HTC:n U12+:n.

DxoMark kiittelee iPhone XS Maxin kameraa kuvien osalta erittäin hyvästä valotuksesta ja dynaamisesta alueesta kirkkaassa valossa ja sisätiloissa, tarkoista yksityiskohdista kaikissa olosuhteissa, elävistä ja miellyttävistä väreistä useimmissa tilanteissa, nopeasta ja tarkasta automaattitarkennuksesta sekä erittäin hyvästä kuvauskohteen rajaamisesta ja valoefekteistä muotokuvatilassa.

Huutia kameraa saa usein alivalottuneista kuvista kuvausvalon kanssa kuvatessa, huomattavasta määrästä kohinaa vähemmässä valossa sekä varjoon jäävillä alueilla korkean kontrastin tilanteissa sekä kohinasta ja yksityiskohtien puutteesta zoom-otoksissa.

Videokuvauksessa iPhone XS Maxin kameraa DxOMark kehuu laajasta dynaamisesta alueesta, erittäin hyvästä kuvanvakautuksesta, nopeasta ja luotettavasti toimivasta automaattitarkennuksesta sekä hyvästä yksityiskohtien määrästä, erityisesti ulkona kuvatessa. Videokuvauksessa heikkouksia ovat epävakaa valkotasapaino sisävalaistuksessa kuvatessa sekä kohina vähemmässä valaistuksessa.

iPhone XS ja iPhone XS Max ovat varustettu kahdella 12 megapikselin takakameralla, joista molemmissa on optinen kuvanvakain. Pääkamerassa aukon koko on f/1,8 ja 2x optisen zoomin mukaan tuovassa toisessa kamerassa f/2,4. Etukameran tarkkuus on 7 megapikseliä, minkä lisäksi osana TrueDepth-kamerajärjestelmää sen toimintaa tukee infrapunakamera.

Takakameroista iPhone XS -mallien pääkamerassa on uusi kenno, joka on Applen mukaan tuplasti nopeampi. Lisäksi sen pikselikoko on kasvanut 1,22 mikronista 1,4 mikroniin, mistä on apua hämäräkuvauksessa. Samoin etukameran uuden kennon on kerrottu olevan tuplasti nopeampi.

Lisäksi Uudistuksina sekä taka- että etukameroilla Muotokuvatilassa on tarjolla edistyksellisempi boke-efekti sekä lisäksi kuvien syväterävyyttä voi säätää (jälkikäteen toistaiseksi, pian iOS 12.1:ssä myös ennen kuvaamista). Uusi Älykäs HDR -prosessointi yhdistää kuvia aiempaa älykkäämmin pyrkien tallentamaan tarkemmin yksityiskohtia ja varjostuksia.

Videokuvauksessa uutta on äänen stereotallennus sekä laaja dynaaminen alue (HDR) 30 fps -videoissa. Lisäksi etukameran osalta uutta on myös 60 fps -nopeuden 1080p-videokuvaus sekä videokuvanvakain 1080p- ja 720p-tarkkuuksilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja