Kalustettu koti vain reilulla 20 000 eurolla – pariskunta rakensi itse upean asunnon kuorma-auton sisälle

Suomessa asumismenot kasvussa 14:50

Brittiläispariskunta päätti toteuttaa unelmansa omasta, liikuteltavasta kodista ja rakensi asuntonsa 8,5 metrin kuorma-autoon, kertovat muun muassa Daily Mail ja BoredPanda.

Yllä olevalla videolla keskustellaan asumismenojen kasvusta Suomessa.

Monille nuorille pariskunnille oman kodin ostaminen voi tuntua kaukaiselta haaveelta – joskus se ei edes sovi omiin tulvaisuuden suunnitelmiin.

Englannin Nottinghamissa asuva pariskunta Iona Stewart, 27, ja Martin Hill, 38, päättivätkin hoitaa kodin ostamisen omalla tavallaan: Pariskunta osti kuorma-auton ja rakensi asuntonsa siihen!

Alun perin idea kulkuneuvon ostamisesta tuli Martinille "muutaman liian monen" oluen jälkeen neljä vuotta sitten. Lopulta ajatus kuitenkin alkoi jalostua, ja keväällä pariskunta osti itselleen eBaysta kuorma-auton 3 600 punnalla [noin 4 000 eurolla].


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Neljä kuukautta remonttiin

Iona ja Martin molemmat rakastavat matkustelua, joten pariskunta halusi, että koti voisi myös kulkea mukana. Alun perin pariskunta tutustui Alpeilla laskettelumatkalla, ja joka talvi he ovat palanneet sinne.

Tänä vuonna koti todella kulkee Alpeille mukana.

– Me ostimme kuorma-auton toukokuussa tänä vuonna. Käytimme neljä kuukautta täysipäiväisesti sen parissa työskentelyyn. Olemme todella onnekkaita, kun meidän ei tarvinnut käydä töissä ja teimme kaiken itse, Martin kertoo.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kymmenen kertaa tavallista kotia halvempi

Martin teki suurimman osan remontointitöistä, Iona hoiti sisustuksen. Noin 1,5 parkkipaikan kokoiseen tilaan kuorma-auton sisään he saivat mahdutettua niin keittiön, oleskelutilan, makuuhuoneen kuin pienen kylpyhuoneen. Lämmitys hoituu pienellä kamiinalla.

Kuorma-auton muuttaminen kodiksi maksoi loppujen lopuksi noin 22 500 euroa. Pariskunnan kotikaupungissa Nottinghamissa asuntojen hinnat liikkuvat reilussa 200 000 eurossa, joten he saivat unelmakotinsa jopa kymmenen kertaa halvemmalla.

Vastikään pariskunta muutti kuorma-autoon kokoaikaisesti, ja Martin myi omistamansa asunnon Nottinghamissa. Nyt Iona ja Martin matkailevat Ranskassa.

Pariskunta on jakanut kuvia kuorma-autoon rakennetusta kodistaan sosiaaliseen mediaan, jossa kuvat ovat keränneet jo tuhansia reaktioita ja jakoja. Monet ovat olleet ihastuneita kekseliäästä kodista.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: Facebook, Daily Mail, BoredPanda

Korjattu 30.10. klo 12.46: Jutussa puhuttiin aiemmin virheellisesti rekasta, vaikka kysessä on kuorma-auto.

Lue myös:

    Uusimmat