KalPalla 13 korona-altistunutta pelaajaa – testaamista "ei missään nimessä" luvassa vielä alkuviikosta

3:34
KalPa aiheutti perjantaina Kärpille sen kauden ensimmäisen tappion tylyllä 5–1-voitolla.

Jääkiekon SM-liigaa tahkoavalla KalPalla on katsottu olevan viime perjantain Kärpät-ottelun jäljiltä 13 koronavirukselle altistunutta pelaajaa. KalPan toimitusjohtaja Toni Saksmanin mukaan testaamista tullaan kuopiolaisten riveissä tekemään vasta loppuviikosta.

Viime viikolla koronavirustapauksen pelaajistossaan havainnut Kärpät sai nyt tiedon myös toisen pelaajan positiivisesta koronavirustestistä. Testattu pelaaja oli jäällä KalPaa vastaan viime perjantaina, minkä vuoksi kuopiolaisseurasta asetettiin 13 pelaajaa karanteeniin altistumisen vuoksi.

Yksikään KalPan pelaaja ei ole kuitenkaan antanut positiivista koronavirustestiä.

– Tartuntatautilääkärin päätöksellä pelaajia asetetaan karanteeniin ja tehdään tarpeelliset toimenpiteet. Meidän alueemme osalta tuli päätös, että 13 pelaajaa asetetaan karanteeniin, KalPan toimitusjohtaja Saksman sanoo MTV Urheilulle.

KalPan pelaajamäärä ei karanteenin myötä riitä tällä viikolla ohjelmassa olleisiin otteluihin KooKoota ja SaiPaa vastaan, ja pelit siirtyvät myöhemmäksi.

– Ei meillä jäänyt pelien siirtojen osalta hirveästi vaihtoehtoa. Jos joukkueen kokoonpano ottelussa on 21 pelaajaa ja 13 siitä asetetaan karanteeniin, ei meillä ole mahdollista asettaa joukkuetta peleihin tällä viikolla.

"Käydään terveydenhuollon ammattilaisten kanssa läpi"

Koronavirusten aiheuttamien tautien itämisaika tartunnan saamisesta on Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan 2–5 päivää.

Millaiset testaussuunnitelmat KalPan altistuneiden pelaajien osalta ovat?

– Varmasti jossain vaiheessa katsotaan se, mutta vielä käydään terveydenhuollon ammattilaisten kanssa läpi, mikä on järkevä ja oikea aika testata. Missään nimessä se ei ole alkuviikosta. On kuitenkin tietty itämisaika, niin kannattaa hetki odottaa. Varmaan lopummalla viikkoa testaaminen on ajankohtaista.

Kärppien karanteenia pidennettiin lokakuun 26. päivään saakka, ja myös 13 KalPa-pelaajan karanteeni ulottuu kyseiseen päivämäärään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja