Leviävätkö karanteenit nyt ketjureaktion tavoin SM-liigassa? Toimitusjohtaja vastaa: "Altistuneille altistuneet eivät ole altistuneita"

3:23
Kärppien ensimmäinen koronavirustapaus varmistui viime perjantaina.

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi selvittää MTV Urheilulle, miksi KalPaa vastaan lauantaina pelannut HPK ei ole karanteenissa niin kuin Kärppien koko joukkue ja kuopiolaisseuran 13 pelaajaa.

Koronavirus jäytää SM-liigan otteluohjelmaa tällä hetkellä kovalla kädellä. Perjantaina kesken KalPan ja Kärppien välisen ottelun tietoon tuli, että Kärppien joukkueesta sivuun jääneellä pelaajalla on varmistunut koronavirustartunta.

Tapauksen vuoksi oululaisseuran pelaajat katsottiin altistuneiksi ja asetettiin karanteeniin.

Perjantain vastukselle KalPalle tapaus ei kuitenkaan vielä viikonloppuna aiheuttanut toimenpiteitä. Kuopiolaisjoukkueeseen karanteenikäsky saapui vasta maanantaina, kun kävi ilmi, että Kärpistä nyt myös perjantain ottelussa pelannut pelaaja on antanut positiivisen koronavirusnäytteen.

KalPan joukkueesta 13 pelaajan on katsottu altistuneen koronavirukselle perjantain ottelussa. Siksi joukkueen ottelut tältä viikolta on peruttu.

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi korostaa, että sarjassa vasta varmistuneiden koronavirustapausten perusteella asetetaan mahdollisia karanteeneja.

– Määrittely menee niin, että altistuneille altistuneet eivät ole altistuneita. Meidän täytyy koko ajan tukeutua lääkärien parhaaseen tietoon, Kallioniemi perustelee.

– Täytyy luottaa siihen tietoon, mikä sillä hetkellä on. Ei voi ennustaa tai ennakoida.

Siksi KalPan ottelua HPK:ta vastaan ei peruttu lauantaina. Vahvistettua näyttöä kuopiolaisjoukkueen virukselle altistumisesta ei ollut.

Samalla logiikalla myöskään HPK:n tämän viikon otteluita ei ole ollut Kallioniemen mukaan aiheellista perua.

– Tämän hetken tiedon mukaan ei ole, Kallioniemi vahvistaa.

Yksikään KalPan pelaaja ei ole antanut positiivista koronavirustestiä. Ja miksipä olisikaan, sillä KalPan toimitusjohtajan Toni Saksmanin mukaan pelaajat testataan vasta loppuviikosta. Aikataulu perustuu lääkärien arvioon otollisesta testaushetkestä.

Onko nyt vaarassa, että seuraavaksi HPK joutuu jälkeenpäin karanteenin, jos KalPassa todetaan koronavirustapaus?

– En ennakoi. Otetaan tämä tieto, mikä nyt on, ja tehdään ne prosessit, jotka lääkärit ovat parhaaksi katsoneet, Kallioniemi sanoo.

HPK pelaa perjantaina kotonaan Pelicansia vastaan. Vielä ei ole varmaa, valmistuvatko altistuneiden KalPa-pelaajien testitulokset ennen kuin kiekko Hämeenlinnassa putoaa jäähän.

– Nyt seurataan tilannetta ja tehdään sen jälkeen tarvittavat toimenpiteet, Kallioniemi sanoo.

Perjantain ottelun jälkeen Kerho matkustaa lauantaina Lahteen ja kohtaa jälleen Pelicansin, tällä kertaa vieraissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja