Kalle Samooja mukana ökykiertueella – kohtaa supertähden, joka kuittasi yli puoli miljardia

Kalle Samooja ei hätkähdä LIV-kiertueelle liittymisen aiheuttamasta kohinasta 2:21
Katso Tulosruutu-juttu Kalle Samoojasta pääkuvaa klikkaamalla.

Kalle Samooja lunasti paikan golfin kohutulle LIV-kiertueelle karsinnan kautta ja varmisti samalla miljoonatienestit.

Golfari Kalle Samooja pelaa ensi kaudella saudirahoitteisella LIV-kiertueella. Samoojan pelioikeus varmistui, kun hän voitti karsintaturnauksen joulukuun alkupuolella.

– Pikkupoikana unelmoi, että pääsee maailman parhaiden kanssa pelailemaan. Siellä on LIV-kiertueella ihan maailman kärkiäijiä, Samooja sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

LIV on saanut osakseen paljon kritiikkiä, sillä sen massiiviset palkintorahat tulevat suoraan Saudi-Arabian rahastosta. Kiertueella jaettiin palkintorahaa vuonna 2023 reilusti toista sataa miljoonaa. 

Samooja on ansainnut viiden vuoden aikana Eurooppa-kiertueella noin 2,5 miljoonaa euroa. Ensi vuonna LIV-kiertueella hänen vähimmäistienestinsä ovat lähes yhtä paljon. Viime vuonna yli 5 miljoonan palkintopotin kotiutti kiertueella 21 pelaajaa.

– Tottakai se on maistuva bonus. Viimeiset viisi vuotta Eurooppa-tourilla ovat olleet aikamoista puurtamista, kun 28 viikkoa vedät sata lasissa. Nyt on takuuvarmaa tienestiä luvassa. Hyppäys vähän niin kuin eurooppalaisesta liigasta NHL:ään, Samooja kertoo käyttäen jääkiekkovertausta.

Vastassa on todellisia golfin supertähtiä. Mukaan viimeisimpien joukossa on värvätty maailmanlistan kolmonen, Jon Rahm, joka houkuteltiin LIV-kiertueelle mediatietojen mukaan käsittämättömällä 600 miljoonan dollarin rahasummalla.

– Palkat nousee mun mielestä ehkä sille tasolle, mitä tuon tason huippugolfissa pitääkin olla, Samooja toteaa.

Samoojan osallistuminen saudirahoitteiselle kiertueelle on herättänyt jo jonkin verran paheksuntaa. Suomlaisgolfari itse ei siitä välitä.

– Minua ei suoraan sanottuna muiden mielipiteet ole ikinä kiinnostaneet. Minulla on hyvä lähipiiri, joiden mielipiteet kiinnostaa eniten.

– Melkein 50 maata nähneenä, ei minun kompetenssi riitä siihen että lähden arvostelemaan ja tuomitsemaan muita maita. Lopulta kulttuurit ja uskonnot on erilaisia ja se on vaan hyväksyttävä.

Katso Tulosruudun juttu Kalle Samoojasta pääkuvaa klikkaamalla.

Matkapäivät vähenevät

Yksi suurin muutos LIV-kiertueen ja Eurooppa-kiertueen kisoissa on pelattavien kierrosten määrässä. European tourilla pelattiin neljä kierrosta, mutta LIV:ssä kierroksia on vain kolme. Yksilökisan lisäksi LIV:ssä kilpaillaan myös joukkuekisassa, joista jaetaan niin ikään muhkeita rahapalkintoja.

Toinen muuttuva asia on Samoojalle tärkeä. LIV-kiertueelle liittymisen myötä hän ehtii viettää enemmän aikaa kotona.

– Onhan se rankkaa tietenkin, kun on yli 30 viikkoa reissussa, kun harjoitusviikot lasketaan mukaan. Syö miestä välillä, Samooja myöntää.

– Kolmasosa matkapäivistä lähtee LIV-kiertueen myötä. Se on ihan terve uusi juttu ensi vuonna.

Tavoitteena suomalaisella on uusia pelioikeus rahakkaalle kiertueelle ensi vuodeksi.

– Sen tiedän, että 24 pelaajaa rankinglistalta pisteiden valossa sen uusii varmasti, ja se on ehdoton tavoite ensi kesälle, että siihen joukkoon mahdutaan, Samooja sanoo jämäkästi.

Tavoitteita ensi vuodelle riittää.

– Majoreissa on myös fokus, sen lisäksi vielä olympialaiset loppukesästä kiinnostavat. Toivottavasti pääsisi näitäkin pelailemaan, Samooja sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat