Kalle Rovanperän suunnitelma toimi Lankamaassa: "Pystyin kuromaan auraamisen häviötä kiinni"

Suomen MM-rallissa kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen viidentenä oleva Kalle Rovanperä kertoo hyökänneensä perjantain toiselle, Lankamaan pätkälle kovempaa, koska tiesi sen olevan uusi kaikille.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Rovanperä joutuu starttaamaan MM-kärkimiehenä rallin avauspäivän erikoiskokeille ensimmäisenä. Keski-Suomen pyörivän soran teillä tästä koituu ”auraajan” tehtäviin joutuvalle paljon haittaa.

Keskipäivän jälkeen samat pätkät ajetaan uudelleen, joten Rovanperänkin tilanne helpottuu hieman. Hän onnistui pysyttelemään 10,8 sekunnin päässä kisaa johtavasta Hyundain Ott Tänakista.

– Ihan hyvä tuntuma oli saman tien. Ajo oli omasta mielestä hyvää ja sillä tasolla, jolla se pitääkin olla. Laukaassa (EK2) nyt jäätiin liikaa omasta mielestä, mutta sitten taas toisaalta se pätkä tuli hyvin.

– Se on pätkä, jonka kaikki ovat ajaneet tosi monesti, ja siinä nyt vain aura-autona ei hirveästi enemmän pystynyt tekemään, Rovanperä kertoi C Moren haastattelussa.

EK3 Lankamaa on aiemmista ralleista tuttu vain toiseen suuntaan ajettuna, joten kaikkien kuskien oli tehtävä nuotitukset täysin uusiksi. Reilun 21 kilometrin pätkällä Rovanperä hävisi tallikaverinsa Esapekka Lapin pohja-ajalle vain 3,3 sekuntia.

Hän kertoi hyökänneensä nopealla soratiellä ahnaasti.

– Se oli ihan tiedossa, että uusi pätkä ja uudet nuotit, niin siellä pystyy ehkä ajamalla tekemään vähän enemmän eroa. Joka rallissa, jossa on ollut uusia pätkiä, on yritetty aina puskea vähän kovempaa, Rovanperä taustoitti.

– Nyt se näytti taas siltä, että pystyy tekemään ajamalla eroa ja kuromaan auraamisen häviötä kiinni, hän iloitsi.

Laukaan erikoiskoe ajetaan huoltotauon jälkeen uudelleen kello 12.15 alkaen. Sen jälkeen edessä jälleen Laukamaa ennen siirtymistä iltapäiväksi Jyväskylän Harjulle. Illalla edessä ovat vielä Petäjäveden suunnalla Ässämäki ja Sahloinen-Moksi, jotka ajetaan niin ikään kahteen kertaan.

– En usko, että mikään muuttuu. Yritetään ajaa nyt kovaa. Toivottavasti on parempi pito, joten yritetään pysyä vauhdissa eikä jäädä niin paljon, Rovanperä ennakoi.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat