Kalle Rovanperän aisaparilta isoja sanoja tuoreesta maailmanmestarista – "On mahtavaa tehdä tätä työtä"

Jonne Halttunen on ollut Kalle Rovanperän luottomies viiden vuoden ajan.

Rovanperän ja Halttusen yhteinen taival sai suurimman kruununsa sunnuntaina, kun Toyotan suomalaiskaksikko nappasi rallin maailmanmestaruuden Uudessa-Seelannissa.

Rallissa menestykseen vaaditaan myös etevää kartanlukijaa. Sana kartanlukija on sinänsä hieman harhaanjohtava, sillä niin sanotun kakkoskuskin tehtävänkuvaan kuuluu paljon, siis todella paljon, muutakin kuin pelkästään nuottien lausuminen muistiinpanoista.

Kartanlukija mahdollistaa sen, että kuljettaja voi keskittyä pelkästään omaan suoritukseensa eli ajamiseen. Halttunen matkustaa kisapaikoille jo pari päivää ennen Rovanperää tutkimaan ympäristöä. Parivaljakko tekee yhdessä nuotit ralleihin ennen kilpailuja ja miettivät, missä he voisivat tehdä ratkaisevia eroja.

Kartturi pitää huolen myös siitä, että kuljettaja on aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Viivästyksistä kun on seurauksena aikasakkoa.

Halttusta on usein kuvailtu ikään kuin Rovanperän isoveljeksi. Halttunen itse kertoi MTV Urheilulle talvella ajetun Ruotsin MM-rallin jälkeen, että kyse on tiiviistä yhteistyöstä, joka nykyään toimii saumattomasti.

Tällä kaudella tämä yhteistyö on ollut ylivertaista muihin kuljettajapareihin verrattuna.

– On mahtavaa tehdä tätä työtä Kallen kanssa. Hän ei ole pelkästään hyvä kuljettaja vaan myös hyvä tyyppi. Sen takia tämä on nautinnollista, Halttunen kuvaili mestaruuden varmistuttua.

Uuden-Seelannin MM-rallissa Halttusella ja Rovanperällä oli enemmän pelissä kuin koskaan aiemmin. He olivat selvässä johdossa ennen viimeistä kilpailupäivää ja lähellä MM-titteliä, mutta puntti ei tutissut kummallakaan.

Tunteet pääsivät valloilleen vasta viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

– Meillä molemmilla oli melko rento fiilis, mutta samalla piti keskittyä siihen, mitä olemme tekemässä. Juhlat odottivat maaliviivalla, jos kaikki menee hyvin. Muussa tapauksessa tästä ei olisi jäänyt mitään käteen.

Rovanperän lahjakkuudesta kuljettajana on puhuttu jo vuosia. Pitkään on ollut tiedossa myös se, että Halttunen kuuluu maailman parhaiden karttureiden joukkoon.

Ja juuri nyt hän on maailman paras, maailmanmestari. 

– Olen ehkä sairaalloisen tarkka ja liian perfektionisti tietyissä asioissa, mutta joissain asioissa olen vähän maalari ja teen vapaalta kädeltä. Ehkä niiden yhdistelmällä olen päässyt tähän pisteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja