Toyota-pomolta hilpeät onnittelut Kalle Rovanperälle – "Hän tykkää tehdä donitseja"

Autonvalmistaja Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda sai syytä riemuun sunnuntaina, kun Kalle Rovanperä ajoi maailmanmestariksi Uuden-Seelannin MM-rallissa.

Toyoda tunnetaan intohimoisena rallin ystävänä ja juuri sen vuoksi Tommi Mäkinen sai seitsemän vuotta sitten vedettäväkseen Toyotan MM-ralliprojektin. Nykyään Jyväskylässä päämajaansa pitävä tiimi nousi takaisin rallimaailman huipulle heti vuonna 2017, kun Toyota kilpaili ensimmäistä kauttaan Mäkisen alaisuudessa.

Sen jälkeen Toyota on saanut nauttia menestyksestä. Tiimi saavutti valmistajien mestaruuden kaudella 2018. Vuotta myöhemmin Ott Tänak otti kuljettajien mestaruuden, ja kausina 2020-21 Sebastien Ogier juhli MM-titteliä Toyota Yariksella.

Sunnuntaina Kalle Rovanperästä tuli kolmen vuoden sisään kolmas kuljettaja, joka on saavuttanut Toyotalla maailmanmestaruuden.

– Haluan onnitella Kalle Rovanperää kolmesta syystä: ensinnäkin onnittelut 22-vuotissyntymäpäivästä, toiseksi onnittelut Uuden-Seelannin MM-rallin voitosta ja kolmanneksi onnittelut kuljettajien maailmanmestaruudesta kaudella 2022, Toyoda hehkutti.

– Se on ylivoimainen esitys, että saavuttaa rallin maailmanmestaruuden kaksi osakilpailua ennen kauden päätöstä ja on voittanut kuusi osakilpailua kauden 11 rallista, Toyotan iso pomo lisäsi.

Japanilaisjohtajalla on selkeä näkemys siitä, miksi Rovanperä on ollut näinkin vahva MM-sarjassa kuluvalla kaudella.

– Eräs toimittaja tiedusteli minulta asiaa, ja vastasin hänelle sen johtuvan siitä, että hän tykkää tehdä ”donitseja”. Nämä sanat tulivat suustani, koska muistan erittäin hyvin Kallen tehneen aiemmin donitseja yhdellä Power Stage -erikoiskokeella ja koska tiedän hänen nauttivan ajamisesta, Toyoda viittasi viime kauden päättäneeseen Monzan MM-ralliin, jossa Rovanperä pyöritteli ylimääräisiä rinkuloita kilpurillaan.

Monzan rallissa Rovanperän tehtävänä oli toimia niin sanottuna ”siipimiehenä” ja varmistella Toyotalle valmistajien maailmanmestaruutta. Tällä kaudella Rovanperä ei ole ollut enää siipimies vaan tiiminsä ykköskuljettaja.

– Toivottavasti pystymme järjestämään tilaisuuden, jossa voimme juhlistaa tätä nauttimalla yhdessä donitseista, Toyoda suunnitteli.

Siihen oiva paikka voisi olla marraskuussa kauden päättävä Japanin ralli, jonka keskuspaikkana toimii autonvalmistajan kotikaupunki Toyota Aichin prefektuurissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja