Ott Tänakilta uusi vihjaus tulevaisuudestaan – "Sitä on vaikea hyväksyä"

Toyotan Kalle Rovanperä murskasi vastustajansa rallin MM-sarjassa kaudella 2022.

Hyundain Ott Tänak joutui nöyrtymään suomalaiselle Uudessa-Seelannissa, kun Rovanperä ajoi kisan sekä rallin päättäneen Power Stage -erikoiskokeen voittoon. Tänak vihjasi aiemmin, että hän pohtii uransa jatkamista. Uudessa-Seelannissa virolaiselta kuultiin kuitenkin ainakin lajifanien kannalta huomattavasti mukavampi vihjaus tulevaisuudesta.

– Tavallaan sitä on toki vaikea hyväksyä, (että hävisimme mestaruuden). Toivottavasti pystymme taistelemaan häntä vastaan tulevaisuudessa. Oli miten oli, Kalle on tehnyt mieletöntä työtä, Tänak sanoi.

– Onnittelut myös Harrille. Hän on tehnyt upeaa työtä isänä, että on kasvattanut noin huiman pojan. Hänen on syytä olla ylpeä itsestään.

Vaikka Tänak jatkaisikin uraansa, on Rovanperällä todennäköisesti edessään huomattavasti enemmän ajovuosia MM-sarjassa.

– Kalle on tehnyt upeaa työtä tällä kaudella ja karkasi meiltä muilta jo hyvissä ajoin. Pojalla on aika paljon historiaa, mistä se kaikki alkoi. Nyt se viimeistään tuo hedelmää. Uskon, että hänellä on loistava tulevaisuus edessään, Tänak ylisti.

Virolaiskuski kamppaili kisan voitosta Uudessa-Seelannissa vielä perjantaina, mutta lauantaina vauhti hyytyi.

– Meidän osaltamme tämä oli kaukana hyvästä viikonlopusta. Kalle ja koko Toyotan tiimi ovat olleet todella vahvoja. He löivät kaikki muut rehellisessä taistossa, ei jäänyt seliteltävää, Tänak kertoi.

– Meillä oli jälleen lauantaina voimansiirron kanssa ongelmia. Ne olivat samoja, mitä oli jo Kreikassa. Yritimme vain selviytyä mahdollisimman hyvin ja tuoda auton maaliin, vuoden 2019 maailmanmestari jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja