Kaljasalkun näpistys muuttui ryöstöksi ja sakot vankeudeksi, kun pakeneva mies kaivoi mutteripäisen ketjun esiin

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 24-vuotiaan miehen viideksi kuukaudeksi vankeuteen ryöstöstä. Rikos alkoi kaljasalkun näpistyksenä, mutta muuttui ryöstöksi, kun mies kaivoi paetessaan mutteripäisen ketjun esiin ja uhitteli sillä.

Nyt tuomiolla ollut tapaus sattui heinäkuussa 2017 Espoon Lähderannan S-Marketissa.

Mies otti kaupasta 24 tölkin olutpakkauksen ja käveli maksamatta ulos. Miesmyyjä ja kaksi asiakasta lähti varkaan perään.

Ulkopuolella olutpakkaus hajosi - tai varas pudotti sen -, mutta mies jatkoi matkaansa yhden tölkin kanssa. Pakomatkalla mies joi olutta.

Vahvasti päihtynyt mies pakeni välillä kävellen ja välillä juosten. Hän uhitteli aika ajoin taskusta kaivamallaan puolimetrisellä ketjulla, jonka päässä oli iso mutteri.

Myyjä kehotti miestä pysähtymään ja odottamaan poliiseja asian selvittämiseksi.

Mies pysähtyi, otti joitain askelia seuraajia kohtaan ja huitaisi ketjulla. Myyjän mukaan toinen mukana olleista asiakkaista sai raapaisun ketjusta. Oikeuden mukaan tilanne jäi kuitenkin jossain määrin epäselväksi, koska asiakaskaksikon henkilöllisyys jäi selvittämättä.

Pakeneminen päättyi Lippajärven rantaan, jossa poliisit ottivat miehen kiinni.

Kun miehellä oli yksi anastetuista oluista mukanaan ja hän uhkasi käyttää väkivaltaa, kyse oli sakoilla rangaistavastan näpistyksen sijaan ryöstöstä.

Oikeus arvioi lyöntiaseen erittäin vaaralliseksi.

Käräjäoikeus mittasi rangaistukseksi viisi kuukautta vankeutta. Tuomio oli ehdoton miehen aiemmasta rikollisuudesta johtuen.

 

Lue myös:

    Uusimmat