Mainos

Kalervo Kummola jyrähti liigakiekkoilijoiden omatoimisista jaksoista: "Lomat pitäisi peruuttaa kuin armeijassa aikoinaan"

6:16

SM-liigan ja Suomen Jääkiekkoilija ry:n välinen sopimus päättyy keväällä 2020. Jääkiekkovaikuttaja Kalervo Kummolan mielestä liigapelaajien omatoimiset harjoittelujaksot ovat paisuneet liian pitkiksi.

Pääkuvan videolla Tulosruudun SM-liigakuvaa tiistailta.

– Lyhyemmät kesälomat ja enemmän töitä, Kummola pamautti MTV Sportille Koko kansan Leijonat -teoksen julkistustilaisuudessa.

– Olen ihmetellyt sitä, kun pudotuspeleistä pudonneet pelaajat lähtevät lomalle. Heidän pitäisi treenata kahta kauheammin. Lomat pitäisi peruuttaa kuin armeijassa aikoinaan.

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela ei niele pureksimatta Kummolan lausuntoa. Hänen mielestään pitäisi ensin selvittä faktat mitä nykyinen sopimus sisältää.

– Puheet lomien pituuksista mediassa ovat olleet ylimitoitettuja. Joku entinen suomalainen liigavalmentaja heittää Keski-Euroopasta, että heillä on kolme viikkoa lomaa ja Suomessa kymmenen, Saarela vastasi MTV Sportille.

Saarela tähdentää, että kauden jälkeen pelaajilla on neljä viikkoa harjoitusvapaata, jolla kompensoidaan kauden aikana kertyneet ”ylityötunnit”. Sen jälkeen kesällä on omatoiminen harjoittelujakso, joka kestää pelaajan kokemuksesta riippuen 4–6 viikkoa.

– Viime vuosina viimeinen viikko on ollut vapaaehtoista. Melkein jokainen pelaaja on ollut silloin jo jäätreeneissä, Saarela huomautti.

Ensi viikolla kokoontuu ensimmäistä kertaa valmistelutoimikunta, johon valmistelee tietoa tulevia neuvotteluja varten. Mukaan on kutsuttu SM-liigan edustajia, pelaajia, valmentajia ja scoutteja. Tarkoituksena olisi tarkentaa, mikä on nykyoloihin ihanteellinen omatoimisen jakson kesto.

– Olemme yrittäneet korostaa yksilöön liittyvää harjoittelua. Ei ole mitään järkeä, että 17-vuotias juniori tekee samoja harjoitteita kuin 40-vuotias Jan Latvala, lahtelaislähtöinen Saarela heitti esimerkin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja