Kaksi naistenvessaa yhtä miestenvessaa kohden – Briteissä vaaditaan toilettitekoja tasa-arvon, terveyden ja liikkuvuuden nimissä

Brittiläinen Royal Society for Public Health -terveysjärjestö ehdottaa raportissaan, että naisten vessoja tulisi olla kaksinkertainen määrä suhteessa miesten vessoihin, uutisoi muun muassa BBC.

Naisten vessajonojen on tieteellisestikin todistettu venyvän pidemmiksi kuin miesten vessajonojen. Tutkijat ovat ehdottaneet ratkaisuksi ongelmaan vessakoppien määrän lisäämistä naisten saniteettitiloissa sekä vielä mieluummin sukupuolineutraalien vessojen määrän kasvattamista.

Brittiläisillä terveysasiantuntijoilla on näitä ehdotuksia yhdistävä ratkaisu.

Royal Society for Public Health -järjestö haluaa kasvattaa naisten vessojen määrää. Vaadetta perustellaan sillä, että naisilla kuluu enemmän aikaa vessareissuun esimerkiksi pukeutumisen, kuukautisten ja anatomisten erojen vuoksi. Raportissa ei olla unohdettu unisex-vessoja, vaan myös niiden lisääntynyttä tarvetta korostetaan – kuten julkisten vessojen ylipäätään.

Tällä hetkellä Isossa-Britanniassa on saman verran naisten ja miesten vessoja. Monia julkisia vessoja on lakkautettu, mikä on asiantuntijoiden mukaan uhka terveydelle, tasa-arvolle ja liikkuvuudelle.

Vessojen puute sulkee neljän seinän sisään

Royal Society for Public Health syyttää vessojen puutteen hankaloittavan osan ihmisistä poistumista kotoa. Esimerkiksi yleistyvästä ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsivät haluavat monesti varmistaa, että vessaan pääsee nopeasti hädän yllättäessä. Ärtyvän suolen oireyhtymä vaivaa useammin naisia kuin miehiä.

Yli 2000 ihmistä tavoittaneen kyselyn mukaan kaksi viidestä britistä kärsii tilasta, joka vaatii säännöllisiä vessareissuja. Samat ihmiset kertoivat, etteivät tunne voivansa lähteä ulos niin usein kuin haluavat suolisto-ongelmien vuoksi.

2:16
Videolla selvennetään, mikä on vessanpöntön kannen oikea asento.

Lähteet: BBC, CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja