Kaksi MM-rallia Suomessa? Tallipomo vaatii kovia toimia kauden pelastamiseksi – "Nyt siihen on mahdollisuus"

8:14
Suomen MM-rallin juhlavuoden reitti julkistettiin helmikuussa.

Alun perin 14 osakilpailusta koostuva MM-rallikausi 2020 typistyi Chilen rallin peruuntumisella ensin 13:een, ja sittemmin kolmea muuta rallia on jouduttu siirtämään. Myös Safari-ralli on jo vaarassa.

Historian toinen Chilen MM-ralli peruttiin maassa puhjenneiden levottomuuksien vuoksi. Sen sijaan Argentiinan, Portugalin ja Sardinian osakilpailut on siirretty koronavirustilanteen vuoksi. Heinäkuussa Keniassa ajettavan Safari-rallin odotetaan päätyvän tämän joukon jatkoksi jo lähipäivinä.

Jos ja kun kaudella 2020 halutaan ajaa mahdollisimman monta osakilpailua, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener on sitä mieltä, että FIAn ja WRC-promoottorin olisi jo syytä ryhtyä tuumasta toimeen. Millenerin mukaan säännöissä on joustettava mielekkään kisakalenterin turvaamiseksi.

– Meidän pitäisi nyt nähdä promoottorilta kykyä tehdä asioita toisin. Nyt siihen on mahdollisuus, Millener sanoi DirtFish-sivustolle.

– Logistisesti on todella vaikeaa saada kaikki kilpailut mukaan, jos ne ajetaan tavanomaisessa formaatissa. On syytä ajatella laatikon ulkopuolelta.

Millener heittää ilmoille ajatuksen peräkkäisinä viikonloppuina ajettavista kisoista, kahden päivän kisaviikonlopuista ja siitä, että yhdessä paikassa ajettaisiin kaksi kisaa peräkkäin.

– Jos infrastruktuuri on olemassa, miksei tällaisia asioita voisi miettiä? Vastoinkäymiset tarjoavat aina mahdollisuuden. Meillä on nyt mahdollisuus tehdä asiat eri tavalla, ja meidän tulisi toimia niin. Mutta varasuunnitelmia pitäisi tehdä juuri nyt.

Millenerin ehdotus luo kiehtovan näkymän esimerkiksi Suomen MM-ralliin liittyen; voitaisiinko Jyväskylässä ajaa kaksi kilpailua peräkkäisinä viikonloppuina?

Suomen MM-ralli on määrä ajaa tänä vuonna 6.–9. elokuuta, ja se tunnetaan hyvistä järjestelyistään. Ainakaan kuljettajilla ei varmasti olisi mitään sitä vastaan, että maailman nopeimmilla ralliteillä ajettaisiin tänä vuonna kahteen kertaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja