Kakkuleipurin yleiset ongelmat – näin vältät ne!

Ovatko kakkusi aina kuivia tai onko sinulla vaikeuksia saada kakku ehjänä vuoasta pois? Lue, mistä yleiset leipomisongelmat johtuvat.

Jos kerta toisensa jälkeen huomaat samat ongelmat kakkuja leipoessasi, kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin.

Liian kuiva kakku?

Kakusta saattaa tulla liian kuiva, jos se kypsennetään liian kuumassa uunissa tai jos pidät kakkua uunissa liian pitkään. Myös liiallinen jauhojen tai leivinjauheen käyttö voi tehdä kakusta kuivahkon.

Kasaan painunut kakku?

Jos taikinassa on käytetty liian paljon nesteitä, voi tuloksena olla kuopalle painunut kakku. Myös liian alhainen lämpötila saattaa aiheuttaa saman. Jos uuni ei ole tarpeeksi kuuma, voi syynä olla uunin availu liian monta kertaa kypsennyksen aikana. Yleisesti ottaen ei uunin luukkua kannatakaan avata ennen kuin arvioitu kypsennysaika on liki lopuillaan.

Vaikeuksia irrottaa kakkua vuoasta?

Varmista, että rasvaat ja jauhotat vuoan kunnolla ennen kuin kaadat taikinan siihen. Voit myös kokeilla laittaa vuoan pohjalle leivinpaperin. Irrota kakku vuoasta juuri oikeaan aikaan: anna kakun ensin jäähtyä vuoassa ritilän päällä 5–10 minuuttia ja käännä se sitten nurin lautasen tai ritilän päälle ja anna jäähtyä kokonaan.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Mr. Food

Lue myös:

    Uusimmat