Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

11:04Täydelliset tähtitortut ja pikkujoulukauden yllätysmautJoulutorttujen ABC! Anu Heinaro kertoo videolla, miten tehdään täydellisiä joulutorttuja.
Julkaistu 08.11.2025 08:43
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva

Sanna Ketola

sanna.ketola@mtv.fi

Miten tehdään täydellisiä joulutorttuja? Kotitalouden lehtori jakaa parhaat vinkkinsä.

Pikkujoulukausi on jo käynnissä, ja sehän tarkoittaa sitä, että voi hyvällä omallatunnolla leipoa joulutorttuja sekä pipareita. 

Huomenta Suomessa selvitettiin perjantaina, miten valmistuvat täydelliset joulutortut. Kotitalouden lehtori Anu Heinaron mukaan pahin virhe on lähteä taittelemaan pakasteesta otettua torttutaikinaa liian kylmänä.

– Valmistaikinan tulee olla sulatettu niin, että se on optimaalinen leivontaan. 

Liian kylmä ja jäykkä taikina katkeilee taitettaessa. Jos taikina on sen sijaan päässyt liian lämpimäksi, on muotoilu niin ikään hankalaa. Siksi esimerkiksi mikrossa sulattaminen voi olla huono idea.

– Otan huoneenlämpöön pellille leivinpaperin päälle pakastelevyt ehkä noin puolisen tuntia ennen. Sitten ne ovat aika hyviä. 

Lehtitaikina, torttutaikina vai voitaikina – mistä taikinasta joulutortut kannattaa leipoa? Katso videolta vinkit!

Nappaa Anun resepti:

Suolaiset joulutortut fetavaahdolla

 

Lisää aiheesta:

Älä voitele joulutorttuja kananmunalla – tässä selkeä syyÄlä voitele joulutorttuja kananmunalla – tässä syy!Yleinen moka voi pilata rakenteen: Ethän voitele joulutorttuja kananmunalla ennen paistamista? Pitääkö joulutortut oikeasti voidella kananmunalla? Saatat yllättyä vastauksestaSuomalaisten yleisin virhe joulutorttujen valmistuksessa – ethän sorru tähän?Älä voitele joulutorttuja kananmunalla! Tässä syy
LeivontaRuokaHuomenta SuomiJouluMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • ke17:31
    Suklaa

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • 19.10.17:22
    Ruoka

    Maaritilla välähti: Teki mahtavan "karjalanpiirakan"

  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.07:44
    Ruoka

    Juha on leiponut 1,5 miljoonaa korvapuustia – mikä on täydellisen pullan salaisuus?

  • 19.9.17:03
    Ruoka

    Omenapiirakka, johon et pety! Maisemakahvilan versio on mykistävän hyvää