Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

0:38Näin kuumennat halvan paistinpannunKatso myös video: Tiesitkö? Näin halvalle paistinpannulle kannattaisi aina tehdä liedellä.
Julkaistu 03.09.2025 17:34
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Tuntuuko, että paistinpannut kuluvat puhki poikkeuksellisen nopeasti? Syynä saattaa olla "suomalaisten perisynti".

Suomalaiset pilaavat paistinpannunsa aivan liian usein hölmön käyttövirheen vuoksi. Tämä selvisi Fiskarsin ruokatoimittajille järjestämässä pannukoulussa syyskuun alussa.

Tuotepäällikkö Lauri Paavolan mukaan etenkään pinnoitettuja pannuja, kuten keraamisia paistinpannuja, ei tulisi koskaan kuumentaa tyhjänä. Pannulle pitäisi kuumentaessa lisätä vähintäänkin öljyä tai muuta rasvaa.

Lue myös: Ethän tee näin käytetylle leivinpaperille? Saman virheen tekee moni

Älä laita kuumentumaan täydelle teholle

Kuumentamista ei myöskään kannata aloittaa kovimmalla mahdollisella tasolla.

– Nyt, kun induktiotasot ovat paljon yleistyneet, niin aika herkästi siellä laitetaan jopa buusteritoiminnalla pannu tyhjänä kuumenemaan. Silloin pannulle käy aika huonosti.

Paavolan mukaan kyseessä on "suomalaisten perisynti", jolla pannut yleisimmin tuhotaan. Pinnoitteet eivät kestä pitkään näin aggressiivista kuumentamista. Avainsana onkin tasaisempi lämmitys.

– Keraaminen pinnoite kestää oikeastaan paremminkin kuumuutta kuin sellainen vanha. Mutta kun nostetaan se lämpötila, niin se pitäisi myöskin laskea, ettei jätetä sitä kuumenemaan.

Onko sinulla halpispaistinpannu? Katso yllä olevalta videolta, mitä sille pitäisi aina tehdä liedellä.

Lue myös: Tiesitkö tätä leivinpaperista? Kolme hyödyllista kikkaa!

Lisää aiheesta:

Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeenOnko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedelläKannattaako "konepesun kestäviä" paistinpannuja oikeasti pestä astianpesukoneessa? Jos Helsingin pelastuslaitos antaa sinulle kokkausvinkkejä, tiedät jotain menneen kunnolla mönkään – Soilin hiiltynyt eväs keräsi hillittömiä somekommenttejaHenri Alén tyrmää yleisen harhaluulon paistinpannuista: "Sellaista ei ole olemassakaan"Yksinkertainen tapa voi tehdä kahvistasi huomattavasti parempaa – ethän sorru näihin virheisiin, jotka voivat tuhota kahvinkeittimesi?
RuoanlaittoRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 2.11.09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?