Kajakki kaatui veneretkellä – mies astui merisiilin päälle kohtalokkain seurauksin: "Oli selvää, että hän oli kuollut"

Vaikuttaako turvallisuus matkakohteen valintaan? 9:00
Miten turvallisuus vaikuttaa matkakohteen valintaan? Katso yllä oleva video.

54-vuotias brittimies astui merisiilin päälle ja kuoli myöhemmin hotellilla. Aiheesta uutisoi muun muassa Yahoo-sivusto.

Brittiläinen 54-vuotias Chris Wilson kuoli kesäkuussa Sansibarilla astuttuaan merisiilin päälle. Vaimo kertoi kuolemantapausta käsitelleessä oikeuden istunnossa, mitä 23. kesäkuuta tapahtui.

Vene kaatui kajakkiretkellä

Kun unelmiensa lomaa viettänyt pariskunta oli ollut kajakkiretkellä, heidän veneensä oli kaatunut matalikkoon. Sen jälkeen Chris oli huomaamattaan astunut merisiilin päälle.

Kun he olivat palaamassa hotellille, Chris alkoi valitella huonovointisuuttaan.

– Hän sanoi, että tunsi olonsa todella kipeäksi.

Vaimon mukaan mies myös näytti siltä, että hän oli sairastunut.

Kieltäytyi tapaamasta lääkäriä

Hotellilla Chris meni lepäämään aurinkotuoliin. Myöhemmin he palasivat huoneeseensa. Chris kävi suihkussa ja meni makaamaan ilmastointilaitteen viereen valitettuaan sitä, että hänelle oli tullut kuuma.

– Hän sanoi haluavansa levätä ja valitti, että hänen käteensä sattui. Huomasin, että hänen jalassaan oli useita merisiilin piikkejä.

Vaimo kysyi, haluaisiko Chris tavata lääkärin, mutta mies kieltäytyi. Niinpä vaimo antoi hänelle parasetamolia ja ibuprofeenia ja meni ulos lukemaan kirjaa.

Kuoli hotellihuoneeseen

Kun vaimo tuli takaisin hotellihuoneeseen, häntä kohtasi järkyttävä näky.

– Kun palasin takaisin, oli heti selvää, että hän oli kuollut.

– Hän ei reagoinut mihinkään, ja hänen ihonsa näytti vahamaiselta. Soitin ja pyysin apua, mutta lääkärit saapuivat vasta 40 minuutin kuluttua.

Hotellin henkilökunnan jäsen ja eräs toinen vieras olivat koko tuon ajan yrittäneet elvyttää Chrisiä, mutta turhaan.

Avustava kuolemansyytutkija Joanne Andrews totesi, että Chrisin kuolema oli onnettomuus, joka johtui merisiilistä.

Suurin osa haavereista pieniä

Trooppisissa vesissä, kivisissä paikoissa asustavilla merisiileillä on tuhansia neulan muotoisia piikkejä. Duodecim-lehden mukaan merisiilien piikit voivat sisältää toksiineja.

Suurin osa merisiilien ihmisille aiheuttamista haavereista on pieniä. Äärimmäisissä tapauksissa piikit voivat halvaannuttaa raajoja tai jopa tappaa ihmisen.

Merisiilin piikit voivat kuitenkin tehdä todella kipeää ja saattavat aiheuttaa vammoja iholle, kudokseen ja jopa luihin. Vamma voi olla kipeä ja aiheuttaa infektion. Piikit poistamalla voi välttyä muilta vammoilta.

Suurin osa merisiilin piikeistä ei aiheuta minkäänlaista pitkäaikaista harmia, mutta jotkut merisiilit ovat vaarallisempia kuin toiset. Medical News Today -sivuston mukaan joidenkin harvojen lajien piikit ovat myrkyllisiä ja jopa tappavan vaarallisia.

Lue myös:

    Uusimmat