Koira nuolaisi kättä – 63-vuotias mies kuoli superharvinaiseen bakteeri-infektioon

Terve aamu: Antibioottien tulevaisuus 10:13
Miltä näyttää antibioottien tulevaisuus? Aiheesta keskustellaan videolla.

63-vuotias mies kuoli bakteeri-infektioon, jonka hän oli saanut, kun lemmikkikoira oli nuollut hänen kättään, kertoo 7 News -sivusto.

63-vuotias eurooppalainen mies, jonka nimeä ei ole julkaistu, oli sairaalassa kaksi viikkoa ennen kuin hänen ihonsa alkoi mädäntyä.

Syyksi todettiin Capnocytophaga canimorsus -bakteeri, jonka mies oli saanut lemmikkikoiran nuolaisusta. Lääkärit ovat olleet tapauksesta ihmeissään, sillä yleensä bakteerin saa puremasta eikä nuolaisusta.

European Journal of Case Reports in Internal Medicine -julkaisun mukaan mies oli aiemmin ollut terve. Vakavia ja tappavia infektioita todetaan yleisemmin niillä potilailla, joilla on immuunivajavuustila, joilta on poistettu perna tai joilla on alkoholiongelma.

Flunssan oireista verenmyrkytykseen

Miehellä oli ollut flunssaa muistuttavia oireita ennen kuin hänelle kehittyi verenmyrkytys. Hänen vointinsa heikkeni koko ajan. Ensin hänelle tuli ihottuma, sitten laikkuja ja mustelmia.

Tehohoidosta huolimatta hänelle tuli verihyytymiä ja hänen ihonsa alkoi mädäntyä. Sitten hän sai sydänkohtauksen.

16 päivää sairaalaan tulon jälkeen miehen omaiset antoivat luvan sammuttaa elämää ylläpitävän laitteiston.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Capnocytophaga canimorsus -bakteeri on hyvin harvinainen. Hollantilaistutkimuksen mukaan sellainen tulee yhdelle 1,5 miljoonasta ihmisestä. Suurin piirtein kolmannes bakteeri-infektion saaneista kuolee.

Lue myös:

    Uusimmat