Nainen julkaisi koskettavan kuvan – paljastaa yliannostuskuoleman aiheuttaman tuskan: "Olisimmeko voineet tehdä enemmän pelastaaksemme sinut?"

Huumeista voi päästä eroon 8:30
Petri käytti huumeita läpi 1990- ja 2000-luvun, käytännössä koko aikuisikänsä. Se alkoi ”nuorten hauskanpitona”, mutta johti läheisten, terveyden, vapauden ja kodin menettämiseen.

Kuva miehestä, joka suree yliannostukseen kuollutta veljeään tämän sairaalasängyn vierellä, on koskettanut tuhansia.

Christopher Pennington kuoli jo kesällä 2019. 35-vuotias kahden lapsen isä oli jäänyt päihdekoukkuun ja menehtyi lopulta yliannostukseen.

Kun perhe oli hyvästelemässä Christopheria sairaalassa, hänen äitinsä Susan nappasi tilanteesta kuvan. Otosta ei julkaistu, vaan se jäi säilöön.

"Tätä on addiktio"

Kuukausia myöhemmin Christopherin veljen vaimo Nichole päätti jakaa surullisen otoksen Facebookissa. Kuvassa hänen miehensä suree veljeään tämän sairaalasängyn vierellä.

– Tätä on addiktio. Se on aamukolmelta tullut puhelinsoitto, jonka tiesimme olevan tulossa, mutta kuitenkin rukoilimme, ettei sitä tulisi. Se on sitä, että lääkärin täytyy kertoa perheelle, että heidän rakkaansa on aivokuollut. Se on äidin sydän, joka revitään rinnasta, Nichole kirjoitti kuvan oheen.

– Se on sitä, kun herää maanantaiaamuna ja olo tuntuu tyhjältä. Olen vihainen, koska miten kehtasit tehdä tämän meille? Olen surullinen, koska tiedämme, että taistelit niin kovasti toipuaksesi. Koen syyllisyyttä, koska mietimme, olisimmeko voineet tehdä enemmän pelastaaksemme sinut?

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Huumeet eivät rakasta sinua"

Nicholen mukaan Christopher rakasti ja halusi aina auttaa muita koko sydämellään, arvosti perhettään ja rakasti lapsiaan. Hän oli rakas poika, veli ja eno. Samalla mies ei kuitenkaan kyennyt lopettamaan huumeiden käyttöä.

– Tätä on kuusi kuukautta ilman sinua emmekä vieläkään tiedä, miten käsitellä sitä, että olet poissa. Tätä on addiktio, Nichole kirjoittaa.

– Huumeet eivät rakasta sinua. Perheesi ja ystäväsi rakastavat.

"Chris olisi halunnut tätä"

Nicholen jakamasta kuvasta tuli yllättäen viraalihitti. Kun kymmenet tuhannet olivat nähneet sen, Nichole kysyi Susanilta, pitäisikö hänen poistaa otos. Susan kieltäytyi.

– Sanoin "ei, jos tämä auttaa yhtäkin ihmistä pysymään hengissä tai elämään surun läpi, sitten Chris on tehnyt osansa, vaikka onkin kuollut", Susan kuvailee haastattelussa.

– Chris olisi halunnut tätä.

Sortui päihteisiin jo 14-vuotiaana

Christopher alkoi äidin mukaan juoda alkoholia 12-vuotiaana ja käyttää huumeita 14-vuotiaana. Kun miehen avioliitto päättyi eroon, huumeidenkäyttö lisääntyi.

Christopher halusi lopettaa ja oli käynyt vieroitushoidossa kahdesti. Mies kuitenkin sortui uudelleen, kun hänen ystävänsä kuoli yliannostukseen.

Susan on perustanut myös Facebook-yhteisön vanhemmille, joiden lapsi on kuollut huumeisiin. Hän toivoisi, että yhteisön ansiosta myös päihdeongelmaiset haluaisivat hakea apua, jotta kenenkään muun ei tarvitsisi tuntea Christopherin perheen kokemaa tuskaa.

Lue myös:

    Uusimmat