Kaisa Mäkäräisen kilpakumppanin veli joutui poliisin väkivallan kohteeksi Minskissä – "Luulin, että olin sokeutunut"

Ampumahiihtotähti Daria Domratshevan veli on joutunut poliisin pahoinpitelemäksi Valko-Venäjän Minskissä. Poliisi pidätti Nikita Domratshevin sunnuntaisten mielenosoitusten yhteydessä.

Domratshev kertoi kokemuksistaan valkovenäläisen Tut.by-uutissivuston haastattelussa. Domratshevin mukaan hän ei edes ollut osallistumassa mielenosoitukseen.

Domratshev kertoo olleensa pyöräilemässä äitinsä luokse, kun hän joutui tekemisiin poliisin kanssa. 

– Kun tulin sillalle, näin ihmisiä, joilla oli oliivinväriset univormut. He tulivat minua kohti ja huusivat. Pelästyin ja yritin kääntyä ympäri, mutta toisesta suunnasta tuli uusi joukko poliiseja. He olivat pukeutuneet mustiin.

Domratshevin mukaan poliisit kaatoivat hänet maahan ja alkoivat hakata häntä. Hän kertoo päätyneensä minibussiin ja joutuneensa uhkailluksi. 

– En nähnyt mitään, koska kasvoni olivat aivan veressä. Yhdessä kohtaa luulin, että olin sokeutunut ja pyysin heitä soittamaan ambulanssin. He sanoivat, ettei sille ole tarvetta, koska poliisiasemalla olisi lääkäri.

Poliisiasemalla Domratshevin allekirjoitettavaksi annettiin dokumentti, jossa hän tunnusti osallistuneensa laittomaan mielenosoitukseen. Hän kertoo voineensa pahoin, eikä vastustellut allekirjoittamista.

Valkovenäläinen toimittaja Hanna Ljubakova on jakanut Twitterissä videon, jossa poliisin potkivat ja hakkaavat maassa makaavaa miestä. Videon kuvat voivat olla järkyttäviä.

Ljubakovan mukaan kyseessä on juuri Domratshev. Domratshev vahvisti asian haastattelussa.

Daria Domratsheva kommentoi tapahtumia Facebook-kirjoituksessaan. Samalla entinen ampumahiihtotähti kommentoi kotimaansa tilannetta.

Maltillisessa kirjoituksessaan Domratsheva kirjoittaa, etteivät agressiiviset sanat auta tilanteen selvittämisessä. Domratsheva tuomitsee väkivallan ja kehottaa osapuolia keskustelemaan.

Domratsheva on Valko-Venäjän menestyksekkäimpiä urheilijoita. Uransa vuonna 2018 lopettanut valkovenäläinen voitti urallaan muun muassa kolme henkilökohtaista olympiakultaa ja kaksi maailmanmestaruutta sekö tukun himmeämpiä mitaleita ja kamppaili kiivaasti viime kauteen uransa lopettaneen Kaisa Mäkäräisen kanssa ladulla.

Valko-Venäjällä on järjestetty suuria mielenosoituksia sen jälkeen, kun Aljaksandr Lukashenka valittiin maan presidentiksi 9. elokuuta pidetyissä vaaleissa. Vaaleja on yleisesti pidetty vilpillisinä.

Valko-Venäjän poliisin kovat otteet mielenosoittajia vastaan ovat herättäneet laajaa kansainvälistä arvostelua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja