Kaisa Mäkäräisen hiihtonäytöksestä iso huomio Jari Isometsältä – tyly arvio SM-tuloksista: "Siinähän se pahin juttu onkin"

Roponen oli kisan suosikki, kun MM-kisoihin jo valmistautuva Krista Pärmäkoski ja jalkavammasta kärsivä Kerttu Niskanen olivat sivussa. Lisäksi maajoukkueesta tuttujen Laura Monosen, Anne Kyllösen ja Johanna Matintalon edelle puski ampumahiihtouransa vuosi sitten päättänyt Mäkäräinen, ja vieläpä selvästi.  

– Siinähän se pahin juttu onkin, että nämä tulokset eivät olleet yhtään yllättävät, Isometsä aloittaa viitaten Suomen naisten yleisesti heikkoon tasoon vapaalla hiihtotavalla, varsinkin kärkikaksikon ollessa poissa.

Mäkäräisen ero Monoseen ja Kyllöseen oli yli 10 sekuntia, Matintaloon peräti 35 sekuntia. Isometsä teki huomion Mäkäräisen tuloskunnosta, joka yllätti monet.   

– Niin sanotut vanhat pohjat kantavat pari vuotta, kun käy säännöllisesti lenkillä. Kunto ei tietysti ole sellainen kuin se olisi, jos harjoiteltaisiin viimeisen päälle, mutta pari vuotta voi tehdä ihan hyviä tuloksia, Isometsä toteaa Mäkäräisen loistohiihdosta. 

Mäkäräinen on yltänyt urallaan parhaillaan 9. sijalle maastohiihdon maailmancupissa (10 km vapaalla Lahdessa 2014). Roponen on ollut tällä kaudella parhaillaan 23:s, joten Mäkäräinen saattaisi kivuta nykykunnossa vielä maailmancupin pisteille.  

– Sen verran se Kaisan kunto on pudonnut, Isometsä vertailee.

Mäkäräinen painotti kisan jälkeen, ettei hänen hopeamitalinsa kerro taakse jääneiden maajoukkuehiihtäjien huonoudesta, vaan enemmänkin hänen hyvyydestään.  

– En tiedä miettiikö urheilija sitä, kuka hänet pesee tai ei. Enemmän sitä peilataan siihen omaan tämän hetken tuntemukseen ja kuntoon. Ja sehän ei voi olla hyvä, Isometsä linjaa tarkentaen, ettei puolen minuutin tappio Roposelle todennäköisesti toisi edes pisteitä maailmancupissa. 

– Pärmäkoski ja Niskanen pystyvät hiihtämään vapaalla kymmenen parhaan sakkiin maailmancupissa. Näiden kahden hiihtäjän takana on iso väli, eikä se tilanne ole millään tavalla uusi, Isometsä summaa.

Lue myös:

    Uusimmat